Halló, MZP! Megtaláltuk a csalódott fideszeseket, rögtön kettőt is

2022. január 13. 17:10

Ódor János László
Kontra
Antall Péter, Szakács Árpád. Mert van, akinek az elve és az elköteleződése addig tart, amíg utalnak.

„Halló, MZP! Megtaláltuk a csalódott fideszeseket, rögtön kettőt is. Mert van, akinek az elvei, a lojalitása és az elköteleződése addig tart, ameddig utalják a fizetést. Aztán pedig jön a csalódottság és az árulás.

Értjük ám: kezdetben mi is a rajongásig szeretett cégekből, iparágakból ábrándultunk ki többször – távoztunk, majd gondoltunk csúnyákat. De visszafelé köpködni, pláne ilyen átlátszó módon egyszerűen méltatlan. Közfeladatot ellátni, politikai vonatkozású szerepet vállalni küldetés, nem pedig egy versenyszférás tucatállás, ahol többnyire arcvesztés nélkül lehet ugrálni cégről cégre. 

Ha másért nem, legalább a látszatra lehetett volna adni: »Remek alkalmat szalasztottak el a hallgatásra«, ahogy még Jacques Chirac fogalmazott 2003-ban a vele szemben állást foglaló új tagállamokra utalva.

De nem.

Antall Péter, a rendszerváltás utáni első, egyben demokratikusan választott miniszterelnök, Antall József fia. Az Antall József Tudásközpont vezetője 2015-ben még havi bruttó 2,3 millió forintos tiszteletdíjat vihetett haza, és az általa irányított szervezet 600 millió forintnyi állami  támogatást kapott. Aztán az öröm minden bizonnyal fokozódott: 2019-ben a havi átlagfizetése már bruttó 4,6 millió, 2020-ra pedig 6,9 millió forintra emelkedett.”

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Remek alkalmat szalasztottak el a hallgatásra" - ez jó :DDD

Antall visszafizette mán a szemenszedett milliókat?

"A kultúrharc meghirdetése hazugság volt."

Nem hazugság volt, de ez rohadtul lassan fog menni. Emlékezz csak arra a hónapokig tartó vinnyogásra, ami az SZFE kapcsán történt.

Zsidó értelmiségiként, minden iránt nyitott, kíváncsi filoszként anno elmentem Szakács Árpád előadására, amit a Szent Margit Gimnáziumban tartott. Kőkemény kritikát fogalmazott meg a Fidesz kultúrpolitikájával szemben. Orbán, a Fidesz a kultúrpolitika, a kultúra terén vesztésre áll a balliberális, zsidó kultúrával szemben, ennek igazolása volt, amikor Orbán, Gulyás révén bejelentette, hogy nincs kultúrharc.

Amennyiben az ellenzék áprilisban győz, kiderül, a győzelemben milyen szerepet játszott Orbán, a Fidesz, kultúrharcot feladó vonalvezetése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés