Associated Press: Orbán nagy kihívással néz majd szembe áprilisban

2022. január 12. 12:12
Orbánt számos liberális és mérsékelt konzervatív támadás érte az Európai Unióban is azért, mert gyengítette a demokratikus intézményeket – írja az amerikai hírügynökség.

Az áprilisi választás várhatóan a legjelentősebb kihívás Orbán hatalma számára, mióta ő és bevándorlásellenes pártja, a Fidesz 2010-ben kétharmados parlamenti többséget szerzett – írta az Associated Press. A cikk szerint Orbán szoros versenyben van egy sokszínű ellenzékkel szemben, amely szerint az egyesülés az egyetlen módja annak, hogy megküzdjenek az egyenetlen versenyfeltételekkel, amelyeket Orbán választási törvénymódosításai, a médiára gyakorolt hatása és jelentős anyagi forrásai teremtettek. A lap kiemelte, hogy Orbánt számos liberális és mérsékelt konzervatív támadás érte az Európai Unióban is azért, mert gyengítette a demokratikus intézményeket, túlzott ellenőrzést gyakorolt a törvényhozás felett és elősegítette a korrupciót.

A cikk rámutatott ugyanakkor, hogy a választások közeledtével a Fidesz idegen érdekeket szolgáló szélsőségesként tüntette fel politikai ellenfeleit és sokaknak kínál jelentős előnyöket adócsökkentés, gyermekes családok támogatása és nyugdíjtámogatás formájában.

(Fotó: MTI)

Összesen 109 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Viszont ti még hitelek felvétele mellett is csak megszorítottatok. Akkor te még morzsi sem vagy?

Már előtte is bedőlt a költségvetés egyensúlya, és beesett a GDP. De csak mondd, mondd a hülyeségeid!

Akkor miért kampányolsz mellette?

Jól cseng a hírügynökség neve......azért elgondolkodtató, hogy a kicsiny Magyarország nemzeti kormányának megbuktatásához, az ország szétveréséhez, gyarmatosításához lassan nagyobb külső erőket kell felvonultatniuk, mint történt ez Ukrajna esetében. A belső hazaáruló pártok, elitek, a magyar szavazói mucsa már elégtelen hozzá.

A demokratikus intézmények gyengítése az, amikor, ellentétben az EU-val, a szavazópolgárok szavazhatnak az őket érintő fontos kérdésekről időközben is.

Ennél nyíltabban nem is lehetne idegen érdekek kiszolgálója az ellenzék. Agyhalottnak kell lenni, ahhoz, hogy ez ne tűnjön fel!

A 27%-os Áfa kifejezett kínai kívánság volt, birka!
És először 30%-ot akartak a rohadékok!

Amerikából kritizálni a mi választási rendszerünket jó nagy pofa kell.
Náluk a szavazók közel felének nincs képviselete a győztes mindent visz rendszer miatt. Nálunk van kompenzációs lista!
Tanulhatnának tőlünk!!!!!!!

Magyarország a 80%-os rátával az EU középmezőnyében áll, az EU átlagos eladősodottsága 100% fölött van.
Ennyit a hiteleidről.
Ezek a "hitelek": kiváló kormányzás eredményei.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés