Bélyeget kap az idén 60 éves Rolling Stones a brit postától

2022. január 11. 22:49
Bélyeget.

Az idén hatvan éve alakult The Rolling Stones együttest bélyegkiadással ünnepli a brit királyi posta. A cég kedden jelentette 12 bélyegből álló kollekciót szentelnek az egyik leghosszabb ideje fennálló rockbandának. Nyolc bélyeg az együttes koncertjeit idézi meg a világ minden tájáról a londoni Hyde Parktól (1969) a New Jersey-beli East Rutherfordig (2019).

A maradék négy bélyeg egy bélyegblokkon szerepel: kettő együtt ábrázolja a bandát – az énekes Mick Jaggert, a gitáros Keith Richards-ot és Ronnie Woodot, valamint a tavaly elhunyt dobost, Charlie Watts-ot – kettőn pedig világkörüli turnéik poszterei jelennek meg. David Gold, a királyi posta illetékes igazgatója kiemelte, hogy a rocktörténetben csupán néhány együttesnek sikerült ilyen gazdag és hosszú pályafutást megérnie. Hozzátette: a modern zenei élet több ikonikus, nagyhatású lemeze és élő koncertje fűződik a The Rolling Stones-hoz. 

Az 1962-ben alapított zenekar becslések szerint több mint 240 millió lemezt adott el világszerte, számos díjjal ismerték el zenéjüket, köztük három Grammy-díjjal. Legismertebb felvételeik közé tartozik a Satisfaction, a Sympathy for the Devil és a Send It To Me. A The Rolling Stones a negyedik rockzenekar, amely bélyeget kapott a királyi postától a Beatles, a Pink Floyd és a Queen után. A 12 darabos bélyegkollekciót január 20-tól lehet megvenni. 

Bónuszként itt egy dal a hatvanéves zenekartól:

Borítókép: MTI/EPA/Andy Rain

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A rocker nem öregszik csak az övét kell néha lazábbra vennie. Továbbá: You're never too old to rock and roll if you're too young to die. :)

A Rolling tehetségei végeredményben - bármilyen szuper számaik voltak - végül is a pusztítás vonatára szálltak fel, és onnan hirdetik a pusztulást...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában