Nagy-Britanniában a hadseregnek kell besegítenie a kórházakban

2022. január 7. 11:54
Az NHS az összeomlás határán dolgozik, miközben egyre terjed az omikron variáns az országban.

A brit védelmi minisztérium pénteken katonákat vezényelt a koronavírus miatt teljesítőképességük határon dolgozó kórházakba – írja a Reuters. A kormány közlése szerint a hadsereg 200 katonát biztosít a brit egészségügyi rendszer, az NHS rendelkezésére.

Az országban az omikron variáns miatt egyre súlyosabb a járványhelyzet, a múlt héten minden nap 150 ezer feletti volt a regisztrált új fertőzések száma. Boris Johnson miniszterelnök szerint Angliában nem lesz szükség újabb korlátozásokra és lezárásokra, hála az oltásoknak és annak, hogy az új variáns kevésbé súlyos lefolyású megbetegedést okoz. A miniszterelnök ettől függetlenül arra figyelmeztetett, hogy a következő néhány hét nagyon nehéz lesz majd.

A kormány a tesztközpontokba és az oltópontokra is katonákat rendelt ki, hogy segítsék az NHS dolgozóit. „Újra segítünk az NHS-dolgozóknak, akik London-szerte éjt nappallá téve dolgoznak, hogy átsegítsék az egészségügyi rendszert ezen a nehéz téli időszakon, amikor a legnagyobb szükség van rá” – mondta Sajid Javid egészségügyi miniszter. Az egészségügyi rendszer már így is a teljesítőképessége határán dolgozik, a várólisták pedig gyakorlatilag a végtelenségbe nyúlnak. Nagy-Britanniában eddig közel 150 000 áldozatot követelt a járvány.

A nyitóképen: oltást végző katona egy brit oltóponton. Fotó: EyePress News / EyePress via AFP

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés