Oltásellenes kolónia létesül Bulgáriában

2022. január 7. 15:02
A Fekete-tenger partján alakuló kolónia több mint hatvan tagot számlál, oltástagadó és víruszkeptikus németekből és osztrákokból áll.

Számos vakcinaellenes német állampolgár keres menedéket Bulgáriában a Fekete-tenger partján – írta a német Der Spiegel. A lap szerint a bulgáriai Aheloj üdülővárosban jelenleg hatvan oltásellenes él, a rendszámuk alapján legfőképp az Északi-tenger partvidékéről, Berlinből és Bajorországból érkezhettek.

A német lap megkereste az emigráns csoport vezetőjét Dirk Gelbrechtet, aki nem reagált barátságosan. Arra a kérdésre, igaz-e, hogy a német és az osztrák migránsok a szigorú járványellenes intézkedések miatt menekültek el hazájukból, a férfi csak annyit mondott: „Mi egy többgenerációs privát közösség vagyunk”.

A koronavírus elleni intézkedések elől menekülők között a lap szerint sok a nő. Van, aki állítása szerint a gyermekeiket akarta biztonságba helyezni Bulgáriában. A „menekültek” legtöbbje azonban inkább egzotikus szakmájával tűnik ki a sokadalomból. A lap azt írja, van közöttük „online szülésznő”, „a mély relaxáció szakértője”, de „szülési és terhességi társszakértő” is. 

A cikkből kiderül, hogy a migráció okai igen változatosak. Az egyik lakó, aki Berlin Lichtenberg negyedéből Varsón és Szófián keresztül jutott el Ahelojba, pédául azt mondta: egyszerűen nem bírta elviselni a szigorú németországi járványellenes intézkedéseket. Ugyanez a nő azt állította:

Németországban hamarosan lezárják az utakat és autópályákat, hogy senki ne utazhasson észrevétlenül egyik államból a másikba.

Egy másik német emigráns azt mondta, az alapján választotta ki a célországát, hogy szerinte hol a legkönnyebb a „radar alatt maradni.” Ő úgy látta, hogy az alacsony népsűrűségű és meglehetősen „lusta hivatalnokokkal” rendelkező országot ez a vonása teszi a leginkább vonzóvá.

Nyitóképen: Oltásellenes tüntető Londonban. Illusztráció. Fotó: Hasan Esen / Anadolu Agency / AFP

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés