Átneveztek egy J. K. Rowling nevét viselő brit iskolai házat az írónő „transzfóbiája” miatt

2022. január 6. 19:59
Az oktatási intézmény közleménye szerint „számos kérés” érkezett a diákoktól és a munkatársaktól az ügyben.

Átneveztek egy korábban J. K. Rowling nevét viselő iskolai házat egy brit gimnáziumban, mégpedig az írónő „transzfóbnak” minősített megszólalásai miatt – írja a Sky News.

Az essexi Boswells School hat tanulóháza híres brit állampolgárok nevét viseli, ezek közül a vörös ház például a Harry Potter-regényfolyam szerzőjének vezetéknevét. Most azonban kiderült, hogy az iskolában nem éppen akarják elfogadni Rowling véleményét, ugyanis az oktatási intézmény közleménye szerint „számos kérés” érkezett a diákoktól és a munkatársaktól ennek felülvizsgálatára – az írónő korábbi, transzneműekkel kapcsolatos meglátásai miatt.

Az ebben a kérdésben vallott nézetei nem egyeznek az iskolánk politikájával és meggyőződésével, miszerint ez egy olyan hely, ahol az emberek szabadok lehetnek

 – hangzott az érvelés.

J. K. Rowling régóta kritizálja feminista szempontból a transzmozgalmat, rendszerint kiállva azon alapelv mellett, hogy az ember nemét biológiai neme határozza meg, és hogy a biológiai nők nők, a magukat nőnek képzelő férfiak pedig nem nők, hanem férfiak. 

Nyitókép: Tolga Akmen / AFP 

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
J. K. Rowling régóta kritizálja feminista szempontból a transzmozgalmat, rendszerint kiállva azon alapelv mellett, hogy az ember nemét biológiai neme határozza meg, és hogy a biológiai nők nők, a magukat nőnek képzelő férfiak pedig nem nők, hanem férfiak.
"

Elég szomorú, hogy manapság ott tartunk, hogy van a biológiai nem, és ez a nem alapja. Tehát egy tütüszoknyás buzi akkor is férfi marad, ha Lorettának nevezi magát, és plasztikcsöcsöket varrat magára.

Egyébként ahogy nézem, ez a transzgender izé a buzulás következő, elmebajos szintre emelt megélése. Leszbikusok állítják magukról, hogy transzgenderek, azaz férfiak, de nem is hasonlítanak a férfiakra, csak annyiban, hogy nőkkel szexelnek.

Ami az igazán felháborító, hogy a modern, liberális társadalom nemhogy asszisztál ehhez az elmebajhoz, hanem egyenesen követendő normává teszi ezt az elmebetegséget. A kommunizmus embertelen agymosása után egész egyszerűen hátborzongató nézni, hogy ez a zsarnoki elmebaj megint visszatért, csak most vaginának álcázza magát.

"az oktatási intézmény közleménye szerint „számos kérés” érkezett a diákoktól és a munkatársaktól"
Ja, képzelem, mennyire spontán követelhették ezt a gyerekek. Ahogy nyilván egy ellenkező irányú kérés mellé is ilyen lelkesen álltak volna a tanárok.

"Az ebben a kérdésben vallott nézetei nem egyeznek az iskolánk politikájával és meggyőződésével, miszerint ez egy olyan hely, ahol az emberek szabadok lehetnek"
Ó, az a fene nagy szabadság, ahol mindenki szabadon vállalhatja a véleményét, jöjjön az bármelyik oldalról, ahol Rowling álláspontja is szabad...

Amíg lehet küzdeni, addig küzdeni is kell. Nyugaton ugyanez már ma sokkal nehezebb, és ha nyíltan átveszi a hatalmat a progresszív baloldal, ahogy tették annak idején a nácik vagy a bolsevikok, akkor végképp lehetetlen lesz a normalitást képviselni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés