Ceglédi Zoltán az egyesült ellenzékről: Túrót készülnek ők kormányozni

2022. január 6. 16:06
A politikai elemző elképzelhetőnek tartja, hogy az ellenzék maga sem hiszi, hogy „pár hónap múlva már ők vezetik ezt az országot”.

Ceglédi Zoltán a Jelen hasábjain kritizálta az egyesült ellenzék programismertetését. „2021 utolsó napjaiban, amolyan becsúszó szereléssel ismertette programját a közös listán induló, közös kormányzásra készülő ellenzék.

Készül a túrót. Bocsánat.

– kezdi publicisztikáját. 

 Az elemző szerint az összefogás szociális, gazdasági, egészségügyi és oktatáspolitikai programja  arra mutatott rá, hogy

ezek az emberek vagy maguk sem gondolják, hogy pár hónap múlva már ők vezetik ezt az országot, vagy azt hiszik, elég lesz majd akkor nekiállni azon agyalni, hogy mit is tegyenek.”

Ceglédi Zoltán szerint az ellenzéknek azt kellene megértenie, hogy a választáson „nem azért indul az ember, hogy Orbán Viktornak legyen egy rossz estéje, [...], hanem azért, hogy utána az országnak legyen négy jó éve”. Álláspontja szerint ehhez azonban az szükséges, hogy „előre és részletesen kitalálom, mit akarok tenni a ciklusban”. Kifogásolta azt is, hogy az ellenzék programját ismertető sajtótájékoztató anyaga nincs fent a honlapjukon.

Kép forrása: YouTube

Összesen 193 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Van egy másik ellenzéki vélemény, amelyik nem abból indul ki, hogy az O1G jelszó hatására megmozdul az ország. Ezt hallod azoktól, akiket felsoroltál.

Ahogyan az ellenzék számít a protest szavazókra, akiknek elég az O1G, ugyanúgy lehet számítani olyan szavazókra, akik leváltanák a kormányt, de nem mindegy, hogy kik jönnének helyettük. Ezeknek kevés az ellenzék forradalminak szánt mozgalma. Mert a kormánypárti szavazókhoz hasonlóan ők sem látják, miért kéne egyből elhinni, hogy kormányváltás esetén a hatalmi viszonyokon kívül bármi változna.

Egyelőre csak az látszik, hogy Gyurcsány jóslata az ellenzéki győzelem esetén bekövetkező káoszról helyes lehet. Kezdve a szakadt miniszterelnök jelölttel, aki mellé már pesztrát állítottak, aki rászól, hogy kisfiam ne állj szóba a csúnya, kormánypárti bácsikkal.

Az idézett szerzőkkel nem kell egyetérteni, de értelmesen tudnak írni, te pedig nem.

Ja, hogy Ceglédi racionálist kérne számon ezen az orbánfób totális irracionalitáson...

... ez is egyfajta irracionalitás, lássuk be.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés