Büntetőjogászok bevonásával vizsgálja Szilágyi Liliána ügyét az úszószövetség

2022. január 5. 16:44
A MÚSZ elnökének indítványára egyedi vizsgálóbizottsággal derítené ki az igazságot.

A Magyar Úszó Szövetségnél (MÚSZ) külön vizsgálóbizottság - és nem a szervezet fegyelmi bizottsága - vizsgálja ki Szilágyi Zoltán edzői tevékenységét lánya, Szilágyi Liliána múlt szerdán közzétett nyilatkozata után.

A MÚSZ szerdán közölte, hogy az elnökség elfogadta Wladár Sándor elnök indítványát Szilágyi Liliána ügyének kivizsgálására. Wladár kijelentette:

a Szilágyi Zoltánnal kapcsolatos vádak súlya kívánta meg két tekintélyes büntetőjogász bevonását.

Az elnök ugyanakkor hangsúlyozta: a szövetség elsősorban az uszodai, illetve a klubon belüli történéseket hivatott vizsgálni, az esetlegesen családon belül történt erőszakot nem. 

A bizottság – amelynek elnöke Papp Gábor ügyvéd, tagjai pedig Ugrin Tamás ügyvéd, Tausz Katalin szociológus, Danks Emese, a MÚSZ gyermekvédelmi bizottságának vezetője, valamint Tornyossy Mónika igazságügyi, klinikai, mentálhigiénés és sportpszichológus – már meg is tartotta alakuló ülését, és hamarosan a meghallgatások is elkezdődnek. 

Az ifjúsági olimpiai bajnok, felnőttek között Európa-bajnoki ezüstérmes Szilágyi Liliána egy héttel ezelőtt közösségi oldalain hosszú bejegyzésben írt arról, hogy

édesapja gyerekkorától kezdve bántalmazta „testileg, lelkileg, szexuálisan”.

Szilágyi Zoltán egy nappal később reagált lánya vádjaira, és jelezte, hogy büntetőeljárást indít a kijelentések miatt, egyúttal arra kérte lányát, hogy a jövőben ne használja a Szilágyi családnevet.

(MTI)

Összesen 609 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyarmati Dezső és Bara Margit házasságába miért piszkítasz bele? Tudható, hogy egy nagyon szeretett teljes, házasság volt. Ha nem tudtad, akkor Lilianától hallhattad. Eszter nem olyan légkörben nőtt fel, amit itt sugallni akarsz.

Ne beszélj mellé és ne moss össze mindent. Tudod, jól, hogy kikről írtam. Ebbe kár belekeverned a másik családot.
Biztos, hogy többször megvédte a gyerekeit, hol magát.
Arra nem gondoltál, hogy a nagyobbik gyerekét (16) kimenekítette ő pedig nem hagyta ott a kisebbiket (10) ?
Nem is ismered és pálcát törsz az anya felett. Milyen ember vagy te? Annyi hülye filmet nézel, meg pletykát olvasol és nem tudod egy anya helyzetébe beleképzelni magad?

Ami pedig Gyarmati Andreát illeti, aki olvasta az írásait, aki látta gyógyítani, az mind tudja, hogy milyen kedves, türelmes nő és milyen jó a kapcsolata a fiával és volt az anyjával.

Látható, hogy a sportteljesítmény fokozható, mert az ember becsvágyó, kitartó és küzdő. Sok gyereknek az olimpiai érem lebeg a szeme előtt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés