Átnevezik a kviddics-sportot Rowling „transzfóbiája” miatt

2022. január 4. 19:20
Az amerikai Kviddics-szövetségek bejelentették, hogy átnevezik a J. K. Rowling által inspirált sportot, mivel a feminista szerző „transzfób”. 

Az amerikai Kviddics-szövetségek, azaz a US Quidditch és a Major League Quidditch bejelentették, hogy átnevezik a Rowling által inspirált sportot, mivel Rowling „transzfób” – írja a Campus Reform. A következő Alternatív névformák: Quickball, Quidstrike, Quadball, Quadraball, Quidball és Quicker.

J. K. Rowling régóta kritizálja feminista szempontból a transzmozgalmat

Az Egyesült Államokban száz felsőoktatási intézményben van kviddics-csapat. US Quidditchet 2005-ben, a Major League Quidditchet  2015-ben alapították, utóbbiban két kanadai csapat is tag.

A kviddicset a Harry Potter-sorozatban játszott fiktív sportág inspirálta, a valóságban a kidobós, a lacrosse és a rögbi keveréke. 

J. K. Rowling régóta kritizálja feminista szempontból a transzmozgalmat, rendszerint kiállva azon alapelv mellett, hogy az ember nemét biológiai neme határozza meg, és hogy a biológiai nők nők, a magukat nőnek képzelő férfiak pedig nem nők, hanem férfiak. Ezért rendszerint kap fenyegetéseket a magát toleránsnak nevező transzmozgalom soraiból, köztük számos halálosat. Hogy a valódi nemváltás miért lehetetlen, arról itt írtunk, arról pedig itt, hogy az LMBTQ-mozgalom mennyire nem bírja a kritikákat.

(Nyitókép: The Daily Wire)

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Miért kellett volna megvonnia a névhasználatot? Mivel a játék továbbra is az ő találmánya, viszont jogosult lehet jogdíjra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés