Visszatérő elem az idősek elhalálozása Márki-Zay választási kalkulációiban

2022. január 2. 9:45
„Egyre csökkennek. Rájuk az idősebb generáció szavaz, amelyet megtizedelt az a Covid” – fogalmazott már novemberben a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Fidesz támogatói kapcsán.

Mint arról korábban a Mandiner beszámolt, Márki-Zay szerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságot. Bár arról még nem tudni, hogy Márki-Zay Péter szövetségesei mit gondolnak a baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentéséről, a Kutyapárt elnöke „parasztságnak” nevezte közösségi oldalán a baloldali politikus megnyilvánulását.

A covid-halálozás és a választási esélyek

Lapunk a kijelentést követően felfedezte: a koronavírus-járványban elhunyt idősek elhalálozása visszatérő elem lehet Márki-Zay Péter választási kalkulációjában. A balliberális olasz La Repubblica című lapban megjelent interjúban

Márki-Zay már novemberben az elképzelt választási győzelme egyik eszközeként beszélt idősek COVID-haláláról.

2021. november 7-én jelent meg Andrea Tarquini Márki-Zay Péterrel készített interjúja a balliberális olasz La Repubblica című lapban. Ebben az akkor még friss, közös kormányfőjelölt elsősorban arról beszélt, hogyan nyerné meg a 2022-es választást (többek között az interjú címe is az volt, hogy „Magyarország, Márki-Zay: Így fogom legyőzni Orbánt a választáson” – a szerk.).

Az interjú egy pontján Márki-Zay Péter a következőket mondta: „Orbánt egyre kevesebben támogatják. Most 48 százalékon állnak, de

egyre csökkennek. Rájuk az idősebb generáció szavaz, amelyet megtizedelt az a Covid, amelyet (Orbán) nem tudott hatékonyan kezelni,

nem pedig a fiatal tehetségesek, akik egyre nagyobb számban hagyják el az országot.”

Márki-Zay Péter újévi, valamint néhány héttel korábbi megszólalása is bizonyítja tehát, hogy az idősek járványban történt elhalálozása Márki-Zay választási kalkulációinak visszatérő elemét képezi.

Az említett interjút itt, a fenti kijelentést pedig az alábbiakban olvashatja vissza olasz nyelven: 
Orbán ha sempre meno consensi. Adesso sono al 48 per cento, ma continuano a calare. Per lui vota la vecchia generazione decimata dal Covid per la sua inefficienza nel combattere la pandemia, non i giovani talenti che espatriano sempre più numerosi.”

Márki-Zay szerint nem nőtt a Fidesz-tábor, hiszen a koronavírus megtizedelte az időskorú lakosságotBővebben is érdekel...

Nyitókép: JOHN THYS / AFP

 

 

 

Összesen 148 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MZP ott is nagyot téved, hogy a fiatalok nem támogatják a Fideszt: itt a Mandin is jelent meg olyan felmérés, hogy a fiatalok korosztályában is a Fidesz a legnépszerűbb.

Nem, az tudja, hogy a Fidesz vezet, aki ismeri a felméréséket.

Egy nem-bevált felmérés még nem jelenti, hogy az összes többi téves. Amit írtam, a balosok kijózanítására írtam: a Fidesz a fiatalok körében is népszerű, s ezért nem lehet azzal elintézni, hogy a "nyuggerek" pártja.

És?
Ez mit jelent?

Hahó, egy egy PANDÉMIA, egy VILÁGJÁRVÁNY. Magyarország semmilyen tekintetben nem lóg ki lefele a térségből, sőt.

Pontosan.
De ezt jó lenne hatékonyabban terjeszteni, mert a ballib tényleg a lejelentett halottak számával kampányol.

Azt bőven - napi tapasztalatokból - meglehet ítélni, hogy a gyerekek őszintén beszélnek-e. Úgyhogy, ne reménykedj...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés