Miskolcon született az első idei gyermek, a Szelim nevet kapta

2022. január 1. 9:36
Az idei első budapesti újszülött a Zsombor nevet kapta.

Miskolcon, éjfél után 4 perccel született kisfiú lett az első újszülött az országban 2022-ben. A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született és a Szelim nevet kapta.

Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként. A kórház azt is közölte, hogy tekintettel a járványügyi intézkedésekre a sajtó munkatársai jelenleg nem készíthetnek felvételt. Azt írták: fotókat később mellékelnek.

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén született az első fővárosi újszülött 2022-ben. Az intézmény szombat délelőtt közleményben tudatta az MTI-vel, hogy a klinika Üllői úti részlegén 1 óra 15 perckor született egy gyermek. A 2860 grammos súllyal és 50 centiméterrel természetes úton született kisfiút a szülei január 7-re várták, de néhány nappal korábban, újévkor érkezett meg. A kisfiú, aki a második gyermek a családban, a Zsombor nevet kapta. A baba születésénél jelen volt az édesapa is. Az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetemen Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén további két baba született 2022. január 1-jén reggel 8 óráig – olvasható a közleményben.

A fővárosban kisfiú lett a második újszülött is 2022-ben. A gyermek az Észak-Közép-budai Centrumhoz tartozó, Új Szent János Kórház és Szakrendelőben született, 1 óra 51 perckor. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 3400 grammal és 54 centiméterrel született és a Benjámin nevet kapta. Benjámin természetes úton jött világra, édesanyja második gyermekeként. Mindketten jól vannak – közölték az MTI-vel. A fővárosi állami intézmények szülészetei közül csak két másik kórházban született gyermek az új év első napján, de ők mindketten később.

(MTI; a fotó illusztráció - MTI)

Összesen 285 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A 200-ra felgyorsult porschét sem állítja meg azonnal még a legjobb kerámia fék sem. Csak radikálisan csökkenti a sebességet. 2010-ben 3.3-mal száguldott a cigányporsche, mára 2,6-ra lassult. emberöltő múlva nullára csökkenhet (2.0)...

Majd a Jobbik!Oh wait...

Ne legyünk már olyan gennyes hazudozók, mint a moslékok!
Ariz (nem Azir!), Elias, Miriam, Mariella Luisa, Oliver, Clara, Alexander
https://www.vienna.at/oesterre..

Picit inkább indulatosan: a 19 éves cigány anyának Szelimke már a negyedik gyereke...
https://kuruc.info/r/2/238090/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés