Az úszószövetség vizsgálatot indít Szilágyi Liliána nyilatkozata nyomán

2021. december 30. 20:08
A vizsgálat célpontjában Szilágyi Zoltán edzői tevékenysége lesz.

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke (MÚSZ) elrendelte a szövetség fegyelmi és gyermekvédelmi bizottságának vizsgálatát Szilágyi Zoltán edzői tevékenységével kapcsolatban, a tréner lánya, Szilágyi Liliána szerdán közzétett nyilatkozata után.

A MÚSZ csütörtöki esti közleménye szerint a „két testület feladata valamennyi érintett meghallgatásával feltárni”, hogy a Stamina SK-t irányító

Szilágyi Zoltán edzői tevékenysége során megsértette-e, és ha igen, milyen mértékben a szövetség etikai, fegyelmi és gyermekvédelmi szabályzatát.

„Ahogy megválasztásom óta többször is leszögeztem: bántalmazásnak nincs helye az uszodában” – idézte a közlemény Wladár Sándort. „Ezt az ügyet is a lehető legalaposabban szeretnénk kivizsgálni, hogy a végén felelős döntés születhessen. Az első reakcióm a megdöbbenés volt egyébként, a következő pedig az elszántságom újbóli megerősítése: nem elég, hogy a sportág jelenében tiszta viszonyokat tartunk fenn, a múlt feltárása vezethet el a megtisztuláshoz.”

A szövetség felhívta a figyelmet, Szilágyi Zoltánnak idén volt már egy fegyelmi ügye, miután egy versenyen minősíthetetlen hangnemben támadt a versenybíróság vezetőjére, amiért korábban a kisebbik lányát, Gerdát kizárták egy szabálytalanság miatt az egyik hátúszószámban. Szilágyi Zoltán akkor írásbeli megrovásban részesült.

Az ifjúsági olimpiai bajnok, felnőttek között Európa-bajnoki ezüstérmes Szilágyi Liliána szerdán közösségi oldalain hosszú bejegyzésben írt arról, hogy édesapja gyerekkorától kezdve bántalmazta „testileg, lelkileg, szexuálisan”.

Szilágyi Zoltán csütörtökön reagált lánya vádjaira, s jelezte, hogy büntetőeljárást indít a kijelentések miatt, egyúttal arra kérte lányát, hogy a jövőben ne használja családi nevét.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Összesen 135 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebben van valami. De ilyen súlyos vádak kivizsgálásáig az úszószövetségnek el kell tiltani a papát az úszómedencétől. Papok esetében legalábbis így megy mostanság.

Ugyanez katolikuséknál:
1. A papot azonnal eltiltják a működéstől mindaddig, amíg a vádakat ki nem vizsgálják.
2. A rendőrségi vizsgálat lezárulta után belső vizsgálat, hogy ki mit tudott korábban és mit titkolt el.
3. Ha egyháziak felelőssége megáll, akkor polgári perrel ill. egyházi büntetéssel azoknak is számolniuk kell, akik sejtettek valamit és félintézkedéseket hoztak. Konkrétan az egyháznak, mint jogi személynek kártérítési pert akasztanak a nyakába.

Na, most akkor ugyanez az úszószövetséggel.

Egy szervezetnek lehetnek saját etikai követelményei, amelyek vagy megfelelnek a törvényi előírásoknak vagy nem.

Ez rendőrségi ügy de hajrá.

Itt többen előre ítélkeznek.
Én fenntartással kezelem, mert két ellentétes vád hangzott el.
Azt, hogy mi történt családon belül, lehetetlen bizonyítani.

Egyetértünk. Ki kell várni a végét.

Annyi kiderült, hogy hat éve nem beszél az apjával, vagyis 2018-ban három éve semmi közük nem volt egymáshoz. Mint a papa leveléből kiderült, azóta apanázst sem kap.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés