Indiai és kubai migránsokat találtak egy furgonban, Észak-Macedóniában

2021. december 28. 16:26
Összesen 34 indiai és 19 kubai tartózkodott a járműben.

Többségében indiai és kubai migránsokat talált egy furgonba zsúfolva az észak-macedón rendőrség, a jármű sofőrjét letartóztatták – közölte a Vesti.mk szkopjei hírportál kedden.

A beszámoló szerint 34 indiai és 19 kubai tartózkodott abban a furgonban, amelyet egy közúti ellenőrzés során állítottak meg hétfő este az ország északi részén található Kumanovo közelében.

A rendőrségi tájékoztatás szerint az 53 illegális bevándorló Szerbia felől érkezhetett Észak-Macedóniába, és a hatóságok hamarosan vissza is toloncolják őket. A furgon 39 éves, észak-macedón állampolgárságú sofőrje ellen embercsempészet miatt indul eljárás.

Decemberben ez már a harmadik alkalom, hogy nagyszámú, többségében kubai illegális bevándorlót találtak a nyugat-balkáni országban. Észak-Macedónia továbbra is a nyugat-balkáni migránsútvonal egyik központi országa, noha hivatalos jelentések szerint a migránsok egyre inkább Törökországon és Görögországon keresztül, Albánián át igyekeznek eljutni a Nyugat-Balkánra, majd az Európai Unió nyugat-európai országaiba.

(MTI)

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Indiáról azt harsogják, hogy az a világ legnagyobb demokráciája. Annyira liberális lett a demokrácia, hogy már onnan is menekülnek? EU magyarázatot kérünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés