Sanyarú anyagi helyzetről beszélnek, mégis rekordszintű fizetésemelés jön a BKV-nál

2021. december 28. 13:00
A főváros hosszú ideje csődveszélyről beszél, mégis 15 százalékos rekord szintű béremelést terveznek a fővárosi cégeknél.

Jövőre összességben 10,5 milliárd forintból fejleszti a béreket a főváros a BKV-nál – értesült a VG. A gazdasági portál cikke szerint a BKV tízezer körüli munkavállalójának ez általánosságban 15%-os béremelést fog jelenteni, ami rekordnak számít majd a cégnél. Kiemelték, hogy

legutóbb még Tarlós István második főpolgármesteri ciklusának közepén, 2017-ben történt hasonló léptékű emelés,

de az akkori átlagosan 15 százalékos plusz megoszlott: 10 százalékot kapott minden dolgozó, a fennmaradó 5 százalékot pedig a bérfeszültség, a hiányszakmák problémájának kezelésére fordították.

Csődközelben béremelés?

Még augusztus végén jöttek a hírek a fővárosból, miszerint napokra vannak a csődtől.  Ennek ellenére az előválasztási kampány közben is megkapta havi egymilliós fizetését Kálmán Olga. „Szeptember 4-re minden működésre fordítható állampapírunk és készpénzünk elfogy, onnantól hitelkeretből működik a város” – nyilatkozta Kiss Ambrus a Népszavának adott interjújában. Ehhez képest úgy fest, a BKV nem ment tönkre, legalábbis az emelések ezt mutatják.

Nyitókép: Karácsony Gergely amint épp átad egy liftet, amelyet még Tarlós István papírozott le.
MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na igen, arra én is kíváncsi lennék, hogy milyen módon fog eloszlani a béremelés az alkalmazottak között. Azt tippelném, hogy a vezető posztokba helyezett haveri kör (mint amilyen Vágó a Járműjavító élén) jóval 15% fölött, akár 30%-os emelést fog kapni, az egyéb bónuszokról nem is beszélne. Bízom benne, ha így lesz, ki is fog derülni, a baloldal kampánya 1998 óta az, hogy "mindent ellopnak, mutyizás, urambátyám világ" - jó lenne, ha az átlagszavazó szembesülne vele, hogy kik is mondják ezt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés