Hárommillió szavazót akar megszólítani Varga-Damm Andrea

2021. december 26. 9:56
Hozzátette ugyanakkor: megelégszik 250 ezerrel is, hogy bejuthasson a parlamentbe.

Az exjobbikos Varga-Damm Andrea az Azonnalinak adott interjút, többek között megkérdezték arról is, mi a helyzet a pártjával, a Reformerekkel. Elmondása szerint formációjuk „azt a társadalmi csoportot célozza meg, ami nem szekértábor logikával elvtelenül áll egy adott oldal mellett, hanem azokat, akik megnézik a kínálatot, és értékalapon keresik, kire szavazzanak”.

Kérdésre a politikus elárulta: úgy tippeli, ezzel hárommillió embert meg lehet szólítani. Varga-Damm ugyanakkor a következő kérdésben pontosított, ennyi szavazatot ugyanis nem tudna áprilisig összeszedni. 

Közülük kell 250 ezer embert szereznem, hogy bejussak a parlamentbe”

– fogalmazott. 

Márki-Zay Péter, a hülyítő

Megkérdezték Varga-Dammot az előválasztásról és Márki-Zay Péterről is. Az egyesült ellenzék miniszterelnök-jelöltje a volt jobbikos politikus szerint „nem felkészült politikus, rengeteg hiányossága van és tájékozatlan”, példaként említette azt, amikor Márki-Zay nem tudta, miről szól az ellenzék népszavazási kezdeményezése.

Amikor Márki-Zay azt mondja, könyörögnie kell az ellenzéknek, az színház. Az a pénz ott van, ez csak a társadalom hülyítése”

– fogalmazott Varga-Damm, utalva arra a csörtére, ami a kampányfinanszírozást illetően alakult ki Márki-Zay és a Jobbik között. Erről részletesebben ide kattintva olvashat. 

A Reformerek alapítója a fentiekhez hozzáfűzte azt is: „Amennyi pénzt Bajnai Gordon begyűjtött nekik (az ellenzéknek – a szerk.), abból három kampányt meg lehetne csinálni. De ott van Bige László is”.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én szerintem mind a 8 millió szavazót meg kell tudni szólítani. Aztán
vagy így döntenek, vagy úgy, vagy amúgy.

Miért nem Kínában indul? Ott többet tudna. Akár harminc milliót is.

Varga Damm Andrea őszintén és gondolatgazdagon beszélt a valóságról:

1. A Párbeszéd "párt egy pióca, ami mindig keres magának egy gazdatestet. .

2. Az LMP-ről annyit tudni, hogy zöldek, de egyáltalán nincs zöld programjuk."

3. "az előválasztásnál elegem volt a sok sületlenségből... (Márki-Zay) jelöltségét két dolog idézte elő. Először is az, hogy ügyetlenek voltak az
előválasztás szervezői, és nem szabadott volna három jelöltet a második fordulóra szavazni."

4. "Márki-Zay Péterről mindenki tudja, hogy nem felkészült politikus, rengeteg hiányossága van és tájékozatlan... Ő arra építi az imázsát, hogy épp mi tetszik az embereknek. De egy miniszterelnöknek komplexebbnek kell lennie."

5. "82 helyen olyan ellenzéki jelölt van, akit a kutya nem fog megválasztani... mert az első pillanattól kezdve ellenzéki szerepre játszanak, csak több széket akarnak."

6. "Amennyi pénzt Bajnai Gordon begyűjtött nekik, abból három kampányt meg lehetne csinálni. De ott van Bige László, és persze Márki-Zay Péter, aki minden pénzt elfogad... Én már tudom, mibe kerül az óriásplakát, a miénkből 69 van kint az országban. Ennek a százszorosa van kint az országban az ellenzéktől. Honnan van a pénz?"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés