Surányi: Szemfényvesztésnek vagyunk a tanúi, átmosta az agyakat a Fidesz

2021. december 26. 7:26
Az aranytartalékot elverő volt jegybankelnök szerint a kormány jelenleg is megszorító politikát folytat, csak ezt „agymosással” leplezik.

Surányi György az ATV Egyenes beszédének vendége volt, ahol agymosásról, szemfényvesztésről és elhibázott gazdaságpolitikáról, valamint veszélyes válságkezelésről beszélt.

A Nemzeti Bank korábbi elnöke szerint romlanak a makrogazdasági adatok és az egyensúlyi feltételek, miközben a jegybank és a Pénzügyminisztérium között „azon megy a vita, hogy ki vigye el a balhét”. Úgy fogalmazott: „A fiskális politika is, a jövedelem politika is és a monetáris politika is nagyon komoly mellényúlásokkal segítette elő azt, hogy most az infláció is magas és az egyensúlyi feltételeink is romlanak”.

Surányi György bírálta a Statisztikai Hivatalt is. Azt mondta: „hosszú idő óta először csökken jobban a pénz vásárlóértéke, mint amiről a KSH tudósít”. Az ATV Híradó megkeresésére az intézmény azt közölte: „a hazai fogyasztóiár-index által lefedett termékek és szolgáltatások köre, valamint a számítás módszertana is összhangban van az általános nemzetközi gyakorlattal”, emellett a számítási módot is rendszeresen felülvizsgálják.

„Agymosás”

A volt jegybankelnök szerint a kormány jelenleg is megszorító politikát folytat, csak ezt leplezni szándékozik. Úgy fogalmazott:

Egész egyszerűen itt egy szemfényvesztésnek vagyunk a tanúi, ami egy óriási agymosással, propagandával azt az érzetet kelti, mint hogyha itt nem volna megszorítás. Nem igaz, hogy nincs”.

A teljes beszélgetést megtekintheti ide kattintva. 

Nyitókép: atv.hu

Összesen 336 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na ja!
A sikeres gazdaságpolitika az volt amikor eladták az aranytartalékot, a stratégiai ágazatokat, az infláció, a munkabéliség két számjegyű volt és a Jegybank százmilliárdokat fordított, hogy alacsony sávban tartsa a forint árfolyamát.
Így csináltak a surányiak két forintból egyet, majd segítségül hívták az IMF-et.

Ugye milyen ragyogó az ilyen gazdaság- pénzügypolitika?

EU-átlag infláció: 4,4%.
Ciprus, Szlovákia, Németország, Horvátország 4,4%, de 5% alatt.
Írország, Bulgária, Luxemburg, Belgium, Spanyolország, Lettország, Lengyelország, 5-6,5% között.
Magyarország 6,6%.

Ebben semmi drámai nincs, ám Magyarországtól EL VAN LOPVA BRÜSSZEL KEZÉVEL - ellentétben a többi országgal - 326 milliárd forint!!!

ESÉLYTELENNEK TŰNIK, HOGY A MAGYARORSZÁGNAK JÁRÓ 13%-NYI ELŐLEGET, 326 MILLIÁRD FORINTOT MÉG IDÉN MEGKAPHATNÁ A MAGYAR KÖLTSÉGVETÉS.

Fontos: ez a pénz nem veszik el. Később, a programban vállalt intézkedések pontos betartása (mérföldkövek, indikátork) után majd lehívható lesz Brüsszelből, így tehát csak átmenetileg hiányzik ez a pénz a magyar költségvetésből, igaz ez az átmenetileg sok hónapot fog jelenteni. Addig az itthon végrehajtott projekteket tisztán a magyar költségvetés megelőlegezett forrásaiból kell finanszírozni.
Ha ezt a pénzt a brüsszeli Soros-bűnözők nem lopják el a magyar emberektől, ebben az esetben a magyar infláció bőven 1 teljes %-kal kisebb, 5% körüli volna.
-- Ennyit az aranyszakértő, többek mellett ehhez is, mindenhez jobban értő, magyarrabló - Surányi szemfényvesztő agymosásáról.

Megelégedhetünk azzal, ha az ország ötről hatra jut.

1. Isten nyugosztalja!
2. Amit írsz, azért van, mert a Fidesz még megszorítani sem tud rendesen. Bezzeg a neoliberálisok úgy szorítanak meg, hogy azt mindenki érzi!

Vegyél egy távcsövet, mert úgy tűnik, rosszul látsz onnan a magas lóról. Ezzel te is tisztában lehetsz, mert ez az idegbajos stílus nem a magabiztosságot mutatja, hanem azt, hogy gazdáidnak mutasd, mekkora penge vagy kioktatásban. De ez sem megy igazán jól, a szófosás nem jelent hatékony érvelést.Vagyis, Surányi ugyanazt teszi mint Márk-Zay: leszólja, kigyúnyolja a szavazók többségét...

"A volt jegybankelnök szerint a kormány jelenleg is megszorító politikát folytat, csak ezt leplezni szándékozik."

Ha így néz ki egy jobboldali megszorítás, akkor én a jobboldalit választom.

Szemfényvesztésről hadovál, miközben:
"Gyurcsány szerint is alkalmatlanok a baloldali sztárközgazdászok:
százmilliárdokat tévedtek"
Mandiner, 2021. szeptember 24. Fekete Kíra

Gyuri!

lehetnél megengedőbb...45 óta mi mostuk ki a gojok agyát, sikeresen, jött Rákosi, Kádár, majd Gyuszi, Feri, Gordon, lemostuk a buta gojokat, most hagyd őket egy kicsit abban a tudatban ringatni, hogy ők vannak itthon.......

...ott a pont, nálad

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés