Kecskeméten látták a fekete párducot (VIDEÓ)

2021. december 24. 16:12
A rendőrség és kecskeméti vadaskert munkatársai nagy erőkkel keresik az állatot.

Kecskeméten és Ballószögön is látták a kiskunhalasi fekete párducot a hiros.hu beszámolója szerint. Az állatot több egységgel is keresi rendőrség. A lap több szemtanút is megszólaltatott, egyikük, Ugrina Csaba, Kecskeméten a Gábor Dénes utca közelében vette észre a fűben lopakodó nagymacskát. 

„Először csak egy mozgó fekete foltra lettem figyelmes, azt hittem egy őz vagy egy kutya lehet. Aztán elővettem egy nagy teljesítményű fényképezőt, és ráközelítettem.

Akkor láttam, hogy valószínűleg a párduc járkál erre.”

 – mondta, hozzátéve, hogy a párduc az M5-ös felé ment.

A szemtanú azonnal értesítette a rendőrséget, gyorsan ki is érkeztek a helyszínre. Horváth Erika rendőrségi sajtóreferens közölte, hogy több egységük is a homokbányában van, alaposan átvizsgálják a környéket. A helyszínen vannak a Kecskeméti Vadaskert szakemberei: Tarjányi Antal állatgondozó és Tokovics Tamás igazgató is. Ők is keresik a nagymacskát.

Beszéltek a szemtanúval, megvizsgálták a fotókat is, ez alapján nem tartják valószínűnek, hogy a Kiskunhalason látott párducot jutott el Kecskemétig, de ezt nem is zárhatják ki teljes bizonyossággal. Azt is elmondták, hogy egy nagy testű kutya lábnyomait találták meg a helyszínen. „Továbbra is készenlétben állunk, ha riasztás van, a rendőrséggel együttműködve ellenőrizzük a jelzést” – nyilatkozta a lapnak Tokovics Tamás. 

A kecskeméti polgármester közleménye az ügyben Jelzést kaptam arról, hogy elképzelhető, hogy a Kiskunhalason elszabadult feketepárduc Kecskemétig jutott. A Vadaskert munkatársai a rendőrséggel és állatorvossal együttműködve minden olyan helyszínt megkeresnek, ahonnan eddig jelzés érkezett, hogy látták a fekete párducot. Így arra kérem a lakosságot, hogy bármilyen információval rendelkeznek, azt a Vadaskert igazgatója, Tokovics Tamás számára jelezzék 06306992136-os telefonszámon.”

Borítókép: hiros.hu

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Délután én már Lipóciában láttam, szereti a libasültet. Pedig mehetne Jakabhoz parizerre......

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés