Fekete párduc lehet a Kiskunhalason látott nagymacska

2021. december 15. 09:43

Az állat kiszámíthatatlan, veszélyes.

2021. december 15. 09:43
null

Ahogy megírtuk, fekete színű nagymacskát rögzített mozgás közben egy kamera egy Kiskunhalas határában zajló építkezés közelében. Most kiderült: fekete párduc lehet azon a Kiskunhalason készített felvételen, amelyen egy nagytestű macskaféle látható – közölte szerdán a rendőrség, és arra figyelmeztet, hogy senki ne próbálja befogni, sarokba szorítani az állatot. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján azt írta: az eddigi vizsgálatok alapján a felvétel valódi, és a szakemberek szerint fekete párduc lehet a videón.

A ragadozó kutya, macska, kecske méretű állatokkal táplálkozik,

alapvetően rejtőzködő életmódot folytat – idéztek egy szakértőt –, az állat ugyanakkor kiszámíthatatlan, mivel vélhetően eddig emberek között élt, fogságban és nagy terület bejárására képes. A rendőrök a társszervekkel együtt a külterületen élőket folyamatosan tájékoztatják a vadállattal kapcsolatos információkról, és arra kérnek mindenkit, hogy ők is értesítsék a térségben élő – többek között internetet nem használó – hozzátartozóikat.    

Több bejelentés

Egyes helyszíneken technikai eszközöket is telepítettek – közölték. A rendőrségre a videó közzététele óta több bejelentés is érkezett, azonban azok közül csak egyet lehetett a keresett állathoz kötni. A ragadozót nem találták meg, de valószínűleg az ő nyomait látták a helyszínen. Erről a rendőrség honlapján képeket is közöltek. A rendőrség továbbra is kérik a kiskunhalasiakat és a város térségében élőket, hogy ha látták az állatot vagy információjuk van vele kapcsolatban, azonnal hívják a megyei főkapitányságot a 06-76/513-356-os számon vagy a 107-es és a 112-es központi segélyhívó számok egyikét.    

A nagymacskáról Fülöp Róbert, a város polgármestere posztolt szombaton a közösségi oldalán, közzétéve azt a felvételt, amelyen az állat látható egy építkezés közelében. A polgármester a közösségi oldalán azt írta, hogy a múlt szerdai felvétel a Szegedi út környékén készült, és

November végén egy szintén a macskafélék családjába tartozó szervált fogtak be a Bükkben. Az a trópusi állat, amely nagy valószínűséggel korábban házikedvenc volt, nem sokkal később – a Fővárosi Állat- és Növénykert tájékoztatása szerint koronavírus-fertőzés miatt – elpusztult.

(MTI)

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2021. december 16. 11:39
Azért most nem bánom, hogy nem Kiskunhalason lakom...
Papamaci1957
2021. december 15. 14:41
Már megint nem voltatok PC-k. Helyesen: afroamerikai párduc.
Augustus1
2021. december 15. 13:43
Már írtam erről, de vegyük sorra: a felvétel teleobjektívval készült, az pedig meghamisítja a távlatot, a távoli dolgok természetellenesen nagyoknak tűnnek. A háttérben lévő kerítések is abnormálisan nagyok. Alakja, mozgása tipikusan házimacska, fekete, mert ellenfényben van, de időnként kivehető a farka és a jobb hátsó lába cirmos mintázata. A helyszínen csak macska és kutya nyomokat találtak. Az állatkerti szakemberek pedig nem mernek mást mondani, mert ha megmondják, macska, és uram bocsá', akár másutt tényleg van egy kiszabadult nagymacska, és valamit csinál, őket kezdik megcincálni. A bejelentésekről meg annyit, ismerős azonnal kommentelte, hogy alig tudott beugrani előle az autójába, és mindenki vigyázzon a kutyájára - természetesen brahiból. Fiam meg - aki tul.képpen zoológus, és látott már a természetben nem egy, nem kát párducot - megírta, hogy macska, hát amit kapott! Úgyhogy tisztelettel kérem, hogy a megrögzött párduchívők kíméljenek. Egyébként meg fiam az említett kerítések valószínű méretéből kiindulva bele fotoshopolt a képbe egy párduc sziluettet - sokkal nagyobb.
kizökkentidő
2021. december 15. 13:17
Ilyen a magyar (Pannon) Puma. Kicsit fekete, kicsit párduc, de a miénk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!