Laár András: Elegem lett a Karinthy-gyűrű ügyéből!

2021. december 17. 17:36
Úgy tűnik, vége a huzavonának, Laár András besokallt, és úgy döntött, Galla Miklósnak adja a Karinthy-gyűrűt.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Gallát nyáron értesítették arról, hogy nem fogja megkapni a Karinthy-gyűrűt, „közelmúltbeli tevékenysége” miatt. A humorista az ügyben több nyílt levelet is írt, többek között Orbán Viktornak és Áder Jánosnak. A díjat végül Laár András kapta, aki felajánlotta, hogy Galla Miklósnál tartaná a gyűrűt. 

Galla Miklós legutóbb az ATV-ben beszélt arról, miért ragaszkodik ennyire a gyűrűhöz: azt mondta, azért olyan fontos számára a kitüntetés, mert egy humoristának ez az egyetlen elismerése, ő pedig negyven évig dolgozott a humor műfajában.

Pont kerülhet a huzavona végére

Úgy tűnik, Laár Andrásnak elege lett a Karinthy-gyűrű körüli csörtének: Facebook-oldalán közölte, hogy végleg a kollégájának adja az ékszert. 

„Kijelentem, hogy – mivel a L'art pour l'art Társulat nem tart igényt az általam Nekik felajánlott Karinthy Gyűrűre – tiszta szívvel mihamarabb átadnám Galla Miklósnak tárolásra, használatra, feltéve, ha megtartja, és nem adja el, nem olvasztja be, és felém, mint a jogilag »tulajdonos« felé el tud számolni vele.... majd akkor, ha rajtam számon kérnék a Bárkik, de nem fogják számon kérni...” – írta Laár.

„Miklóst nagy nehezen elértem telefonon, és megbeszéltük, hogy dec. 24-én a New York kávéházban adom át neki a Karinthy-gyűrűt, és így remélhetőleg megnyugszik a lelke.

Az ezzel kapcsolatos diskurzust a magam részéről lezártnak tekintem. »Bizonyos szint fölött az ember nem megy bizonyos szint alá.« (Esterházy)”

– zárta bejegyzését Laár. 

Nyitókép: MTI / Kallos Bea

Összesen 118 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak az egyik. Pontosabban az egyik molesztálja a másikat.

Ez viszont abszolút igaz. Nekik kettejüknek (ill. a társulatuknak) van esélyük rá, hogy 100 év múlva emlékezzenek rájuk. Mellettük Sándor Györgynek és talán Hofinak. Kb. ennyi.

Ha az Ügyészség tényleg dolgozhatna, a FIDESZ-KDNP frakció szilveszterre már technikai okok miatt életfogytig szünetelne.

Ez az egész ügy a sose nyomjá' full kretént tankönyvi esete.

https://www.youtube.com/watch?..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés