Völner Pál: A Legfőbb Ügyészség indítványa zavaros, elnagyolt, ellentmondásos

2021. december 13. 12:10
Ahogy Völner fogalmazott: személyes érdeke, hogy a nyomozás során szerepét, ártatlanságát mielőbb tisztázhassa, ezért feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását.

Nem vesz részt az Országgyűlés Mentelmi bizottságának ülésén Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium múlt héten lemondott államtitkára, akit a Legfőbb Ügyészség hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsít. A kormánypárti politikus a parlamenti bizottság elnökének, Hargitai Jánosnak december 10-én írt levelében az olvasható, bár megkapta az értesítést az ülésre, azon nem kíván részt venni, egyben kérte Hargitait, hogy döntsenek mentelmi joga kiadásáról.

Völner úgy fogalmazott: „A Legfőbb Ügyészség általam is megismert tartalmú indítványa meglehetősen zavaros, elnagyolt, ellentmondásos, több helyen összefüggéstelen, bizonyos részeiből az sem derül ki, hogy a Legfőbb Ügyészség milyen bűncselekmény megállapítását feltételezi”.

Ezt a jogi véleményt védője, Papp Gábor ügyvéd is megerősítette, aki a politikus levelét eljuttatta a 24.hu-nak. Völner Pál arról is írt:

A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz,

melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni”. Mint írta, az ügyészség megkeresése nincs teljesen összhangban azzal a közleménnyel, melyet a közvélemény december 7-én ismerhetett meg.

Ennek ellenére – fűzte hozzá – kifejezett személyes érdeke, hogy a nyomozás során szerepét, ártatlanságát mielőbb tisztázhassa, ezért feltétel nélkül támogatja mentelmi joga kiadását. 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 160 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én is ismerem, én is nehezen hiszem el, de akkor meg Polt fog repülni... Nehéz lesz ebből jól kijönni a FIDESZ-nek...

Völner Pál arról is írt:

A Legfőbb Ügyészség indítványa engem érintően számtalan valótlan állítást tartalmaz, melyekre konkrétan majd a nyomozóhatóság részére fogok reagálni.

Nyomorult hazug, élősdi NER-es!
A devizahitelesek nyomorán dőzsölt a pereputtyával együtt.

Azért Jézusnak ahhoz a mondásához igen, hogy "ezt cselekedjétek az én emlékezetemre". Az "ezt" a templomban történik. Ha Jézus nem beszélt hülyeségeket, akkor te most azért lehetsz keresztény, mert az őseid "ezt" megcselekedték. Az utódaid pedig nem lesznek keresztények, mert te nem cselekszed meg.

Én nem ismerem, mert ilyenekkkel nem barátkozom, de biztos, hogy gazember.
Nem jobban, mint a többi 132.

Én csak egy tényre mutatok rá. Te azért lehetsz vallásnak el nem kötelezett, helyhez, épülethez nem kötött keresztény, mert az őseid azok voltak.

Volt már sok olyan eset, ahol a gyanúsítgatás (jogállamban) nem hozta a gyanúsítgatás igazolását.

És addig is Völnert megilleti az ártatlanság vélelme, ami alapvetó jogi kategória.

Jó, rendben, valóban nem ismerem a viszonyodat pl. a Bibliához. Ha van Bibliád, akkor egy olyan könyvet forgatsz, amelyet felekezetbe tömörült, templomlátogató keresztények írtak, fordítottak, adtak ki és juttattak el hozzád. Te pedig a munkájukon élősködsz.

Hát, ha bűnös, akkor már 12 éve a FIDESZ futtatott egy bűnözőt. Ha nem bűnös, akkor egy FIDESZ által jelölt főügyész vádolt meg egy államtitkárt. Nehezen látom a jó kimenetet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés