Baleseteket, útlezárásokat, fakidőléseket okozott a viharos szél országszerte

2021. december 12. 17:22
Vasárnap délutánig mintegy kétszázötven helyszínre riasztották a tűzoltókat viharkárok miatt.

Baleseteket, torlódásokat, útlezárásokat, hóátfúvásokat, fakidőléseket okozott a viharos szél és a télies időjárás országszerte – tudatta honlapján a katasztrófavédelem és a közútkezelő vasárnap délután.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a honlapján közölte: a 77-es főúton a 6-os kilométernél baleset miatt félpályán halad a forgalom. Hasonló a helyzet a 73-as főúton is, Veszprém határában, a Füredi úti kereszteződésnél.

A 132-es főúton, Komárom belterületén, az Igmándi út és a Rákóczi Ferenc rakpart kereszteződésénél, az Erzsébet-híd előtt két személyautó ütközött össze. A helyszínelés idejére a fél útpályát lezárták. Kunszentmárton térségében, a 442-es főút 34-es kilométerénél két személyautó karambolozott. 

Keleten mindenhol esik és havazik

A keleti országrészben szinte mindenütt esik az eső, Csongrád megyében havazik, a Hortobágy térségében pedig havas eső esik. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint

vasárnap délutánig mintegy kétszázötven helyszínre riasztották a tűzoltókat viharkárok miatt.

A 7-es főúton Szőkedencsnél fa dőlt az úttestre, a 73-as főúton Csopaknál pedig egy tízméteres faág, a tűzoltók eltávolították a forgalmi akadályokat. Balatonlellén, a Rozmaring utcában húszméteres fa dőlt meg, gázvezetéket veszélyeztetett, a tűzoltók megszüntették a veszélyhelyzetet. Kaposváron, a Petőfi utcában négy autóra szakadt rá egy fa ötméteres ága, a megyeszékhely hivatásos tűzoltói dolgoznak a helyszínen.

(MTI)

Fotó: Időkép.hu

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés