Erdogan: A közösségi média az egyik legfőbb veszély a demokráciára nézve

2021. december 12. 10:29
Erdoganék ezért törvényt alkotnak az álhírek és a félretájékoztatás kriminalizálására.

Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök szombaton a közösségi médiát a demokrácia egyik fő veszélyének nevezte. A kormánya az álhírek és a félretájékoztatás internetes terjesztésének kriminalizálását célzó törvényalkotást tervez, de a kritikusok szerint a javasolt változtatások szigorítanák a szólásszabadság korlátozását.

A közösségi média, amelyet megjelenésekor a szabadság szimbólumaként jellemeztek, mára a demokrácia egyik fő veszélyforrásává vált”

– mondta Erdogan egy videoüzenetben a kormánya által Isztambulban szervezett kommunikációs konferencián.

Hozzátette: „Igyekszünk megvédeni népünket, különösen társadalmunk kiszolgáltatott rétegeit a hazugságokkal és a félretájékoztatással szemben anélkül, hogy megsértenénk polgáraink azon jogát, hogy pontos és pártatlan tájékoztatást kapjanak.”

Az új jogszabály kormánypárti sajtóértesülések szerint öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetné a „dezinformáció” és „álhír” terjesztését.

Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Pool/Ettore Ferrari

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát igen: "Semmik vagyunk és minden leszünk."

A liberális demokraták cenzúrázzák azt, ami nekik nem tetszik. Lásd a "politikailag korrekt" beszédmódot, szavak, kifejezések tiltását, a liberális dogmákról folyó nyílt vita ellehetetlenítését, tehát ezen dogmák diktatórikus terjesztését.

Ahogyan liberális barátaid tiltják be a saját dogmáik megkérdőjelezését, igaz elvtárs?

Liberális barátaid egyszerűen nem tűrik, hogy a saját dogmáik vita tárgyát képezzék. Mindent letakarnának a politikai korrektség hülye hazugságaival. Szavakat száműznek, évszázados társadalmi szokásokat csorbítanak, átfogalmazott, soha nem volt jogokkal operálnak, vagy éppen jogokat kérdőjeleznek meg. Mindezt fejlődésnek beállítva, diktatórikusan képviselve.

Ugyanígy működöt a nácizmus és kommunizmus, csak még nem ilyen kifinomultan.

A jog úgy fejlődik, ahogy kiharcolják? Vagy úgy jön létre, hogy kitalálják, és diktatórikus módon fokozatosan bevezetik?

Nincs olyan jog, hogy valaki világ túlsó végén útra kel azzal, hogy neki joga van bármelyik országba illegálisan, akár erőszakosan, mindenféle azonosítás lehetősége nélkül betörni.

Nincs olyan jog, hogy egy mentálisan sérült kisebbséget pozitív diszkriminációval, mint viszonyítási pontot az éppen nem tetsző kormányok, az őket megválasztó társadalom ellenében használjanak fel.

És természetes módon olyan jog sem létezik, hogy különböző külföldi "civil" szervezetek a fenti módon egy ország belügyeibe beavatkozzanak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés