Karikó Katalin szerint az omikron hozhatja el a járvány végét

2021. december 8. 21:07
Ha valóban úgy van, hogy kiszorítja az omikron a deltát, mert ragályosabb, de nem okoz súlyos betegséget, akkor nem kell aggódnunk, én nagyon optimista vagyok – jelentette ki a Kossuth rádióban Karikó Katalin.

„A Dél-Afrikából érkező jelentések azt mutatják, hogy exponenciálisan nőtt a fertőzöttek száma, a betegek állapota viszont nem lett súlyosabb, mint a delta-variáns esetén. A kórházba kerülők többsége nem volt beoltva, akik bekerültek az intenzív osztályra, azoknak pedig más légúti betegségük is volt, de egyelőre kevés az adat. Ha jobban terjedne, de kevésbé lenne súlyos a betegség, az jó lenne, mert elérhetnénk a nyájimmunitást” – jelentette ki a Széchenyi-díjjal kitüntetett tudós.

Nem Karikó Katalin az egyetlen, aki ezen a véleményen van, a napokban Angelique Coetzee, a dél-afrikai orvosszövetség elnöke is azt közölte, hogy az omikron még egy esetben sem okozott súlyos megbetegedést, ami biztató. Mindezt később az Egészségügyi Világszervezet, a WHO is megerősítette – emlékeztetett az Index. 

Fotó: MTI/EPA/EFE/Eloy Alonso

Összesen 86 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak halkan emlékeztetnék Joshua Epstein - School of Global Public Healt /New York/ járványügyi szakértő Covid 19 kapcsán mondott szavaira: " Egy betegség eradikálását ki kell vonni az orvosi szótárból...."

Segítek értelmezni. Innentől (remélhetőleg) olyan lesz, mint az influenza. Van ellene oltás, nem 100%-os, de azért ad védelmet. Ugyanakkor átlagember némi náthával meg lázzal megússza, de a munkaadók attól sem boldogok, másrészt meg vannak rizikócsoportok is. Ezért szólnak érvek az oltás mellett is.

Ha Isten is úgy akarja, innentől mindenkinek magánügye lesz a mérlegelés.

Ne legyen igazad, de én is biztos vagyok ebben.

Hiába sározod De Santist.

Ezek a dolgok nem igazak. Szajkózd csak nyugodtan, de NEM igaz.

Igazi járvány- és oltásügyi szakértő vagy. Hogy jönnek ezek a VÉDŐoltások a Covid vakcinához?
Mesélj még, hallgatunk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés