Ausztriában megszüntetik a két hete bevezetett lezárásokat

2021. december 7. 18:24
A nyitás részleteit a kormány és Ausztria kilenc tartományának kormányzói szerdán tisztázzák majd – adta hírül az Euronews.

„A kormányzók egyetértettek abban, hogy véget vessünk a lezárásnak. Döntő azonban, hogy ezt hogyan tesszük meg. A zárlat továbbra is fennmarad azok számára, akik nincsenek beoltva” – mondta Karl Nehammer kancellár egy nappal hivatalba lépése után,

Bizonyos korlátozások továbbra is fennmaradhatnak a szállodák és éttermek esetében, és a regionális vezetőknek lehetőségük van szigorúbb helyi intézkedések bevezetésére – írta cikkében az Euronews.

„A bécsi önkormányzat azt tervezi, hogy hétfőtől újra kinyithatnak az üzletek és a szolgáltatások a beoltottak számára. Néhány lezárt helyre, például az éttermekre és a szállodákra még legalább egy hetet várni kell, részben az omikron változat körüli bizonytalanság miatt” – mondta Michael Ludwig főpolgármester.

A szigorításokat a napi új fertőzöttek számának rekordszintű emelkedés miatt vezették be Ausztriában még november végén. A 100 000 lakosra jutó 7 napos fertőzések száma azóta a felére csökkent, de az intenzív osztályokra kerülők száma még mindig emelkedik.

Fotó: Vyacheslav Prokofyev / Sputnik / Sputnik via AFP

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megnézték, Budapest hogyan csinálja.
és tették, amit láttak.

Meglátták a közvéleménykutatási adatokat?

LOL

Csak oltottaknak.

Jó lenne rendszeresen efféle lapszemlét olvasgatni tőled, vagy esetleg másoktól is, helyi szemtanúkként...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés