Megkapta az engedélyt az otthon is használható eutanáziagép Svájcban

2021. december 6. 13:42
A Sarco egy 3D-nyomtatóval akár otthon is elkészíthető kapszula, amelynek használata az öngyilkos személyen kívül nem igényli mások beavatkozását.

Átesett Svájcban a jogi felülvizsgálaton, így otthoni használatra is igénybe vehető az asszisztált öngyilkosságot lehető tevő holland találmány, amelynek segítségével segítő közreműködése nélkül bárki a halált választhatja – számolt be cikkében a Portfolio. Az élet tudatos eldobását elfogadhatónak tartó, »racionális« használók számára készült Sarco

nem más, mint egy 3D-nyomtatóval akár otthon is elkészíthető eutanáziagép

– írta a lap még  2017-ben. A csak „Dr. Halálnak” becézett eutanázialobbista, Philip Nitschke és a holland mérnök, Alexander Bannick által kifejlesztett, az Exit International nevű nonprofit eutanáziaszervezet által promotált készülék kapszulája leválasztható, így koporsóként is használható.

A gyors, békés halálról folyékony nitrogén gondoskodik

Használójának a mentális állapotáról szóló online kérdőívet kell kitöltenie, amelynek végén egy négyjegyű kódot kap, és ennek segítségével elhelyezkedhet a kapszulában. A percek alatt bekövetkező, békés halálról folyékony nitrogén gondoskodik, amely kiszorítja az oxigént a kapszulából. A Business Insider a Swiss Infóra hivatkozva most arról számolt be, hogy

átesett a jogi felülvizsgálaton és használatba helyezhető a gép Svájcban.

A találmány úgy teszi lehetővé az asszisztált öngyilkosságot, hogy bárki elkészítheti otthon a maga számára, és az öngyilkos személyen kívül nem igényli mások beavatkozását.

Nyitókép: YouTube

 

Összesen 191 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, akkor meg is van oldva, hogyan hajtsák végre az amcsik a kivégzéseket. Ugye komoly problémájuk, hogy a szükséges anyagok egy részét Európából kell importálni, legalábbis gázkamrás kivégzés esetén.

Azonnal be kell tiltani Magyarországon!
Az ellenzéket ismerve (mindig az ellenkezőjét kell mondani, mint amit a kormány csinál) egyből követelni kezdik a használati jogot, amit nekik - egyedi elbírálással - meg is adnék.

Minden kérdés mögött ott van a kimondatlan kérdés: mi vagy te, Ember?...

Majd beszuszakolják a rokont, aztán örökölnek.

Ez az eszköz durva és embertelen. Ilyenek lehetnek az alkotói is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés