Megkezdi hivatali idejét az új osztrák kancellár, Karl Nehammer

2021. december 5. 21:33
A 49 éves politikus korábban hivatásos katona volt, keményvonalas nézeteiről ismert, támogatta Dánia álláspontját a migráció korlátozásáról .

Hétfőn kezdi hivatali idejét Ausztria új szövetségi kancellárja, Karl Nehammer – számolt be az Euronews. A politikus eddig belügyminiszterként volt a kormány tagja. Sebastian Kurz csütörtökön közölte, hogy teljesen visszavonul a politikától, néhány órával később utóda Alexander Schallenberg is lemondott a kancellári posztról.

A 49 éves Karl Nehammer hosszú időn át hivatásos katona volt, biztonsági és migrációs ügyekben keményvonalas nézeteiről ismert. A Twitteren

nyíltan támogatta Dánia álláspontját a migráció korlátozásáról.

Katonai pályafutása után Nehammer politikai kommunikációt tanult, és a kormányzó Osztrák Néppártban (ÖVP) több fontos tisztséget betöltött. A 2020. november 2-i bécsi terrortámadás után Nehammert is bírálták. Négy ember meghalt, 23-an megsebesültek. A szövetségi terrorelhárítási hivatal kudarcáért őt is felelősnek nevezték.

Nehammer elismerte, hogy az általa felügyelt hatóságok hibáztak. November elején azt nyilatkozta, hogy „bár mindenki a legjobb tudása szerint dolgozott, mégis tény, hogy a terroristának sikerült megtévesztenie az igazságszolgáltatás deradikalizálódási programjának szakembereit, és így kapott korai szabadulást” a támadó.

Karl Nehammer a koronavírus terjedésének intenzív időszakában veszi át a szövetségi kormányfői feladatokat Ausztriában. A járványkezelésről azt mondta, hogy készen áll az új kihívásra, mert belügyminiszterként már korábban is felelős volt a szükséges intézkedések bevezetéséért.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés