Már indulás előtt is teszt kell az Angliába utazóknak

2021. december 5. 8:28
A rendelkezés mindenkire vonatkozik, a koronavírus ellen teljesen beoltott beutazókra is.

Jövő keddtől az indulás előtt is koronavírus-tesztnek kell alávetniük magukat mindazoknak, akik Angliába utaznak – közölte szombaton a brit egészségügyi miniszter. Sajid Javid bejelentette, hogy a szabályozás december 7-én brit idő szerint hajnali 4 órától – közép-európai idő szerint 5 órától – lép érvénybe. Az Angliába utazóknak az indulás előtti 48 órában kell elvégeztetniük a koronavírus-tesztet.

Grant Shapps közlekedési miniszter Javid bejelentésével egy időben közölte: az indulás előtti teszt lehet gyorsteszt (lateral flow test) vagy laboratóriumban kiértékelt PCR-teszt, de mindkét teszttípus elvégzéséről és eredményéről az utazóknak igazolást kell bemutatniuk.

A rendelkezés mindenkire vonatkozik, a koronavírus ellen teljesen beoltott beutazókra is.

Szombat esti tájékoztatásában Sajid Javid hangsúlyozta: átmeneti intézkedésről van szó, amelyet a brit kormány az első lehetséges pillanatban visszavon.

Az egészségügyi miniszter azzal indokolta a döntést, hogy egyre több koronavírus-fertőzéses eset kapcsolódik az utazáshoz. Kiemelte Nigériát, amely szavai szerint Dél-Afrika után a második a koronavírus nemrég azonosított, a korábbi változatokhoz képest jelentős mutációkat tartalmazó omikron variánsának előfordulási gyakorisága szempontjából.

Sajid Javid elmondta: Angliában eddig 27 olyan koronavírus-fertőzést izoláltak, amelyet az omikron változat okozott, és az elmúlt napokban kiderült, hogy számos esetben a „Nigériával fennálló utazási kapcsolatokhoz köthetők” az angliai omikron-előfordulások.

(MTI)

Nyitókép: London, 2020. június 23.
Boris Johnson brit miniszterelnök távozik a londoni kormányfői rezidenciáról, a Downing Street 10-ből 2020. június 23-án. Johnson bejelentette, hogy a nagy-britanniai koronavírus-járvány enyhülése miatt a jövő hét végén Angliában kinyithatnak a vendéglátóhelyek, a szállodák, a múzeumok, a turistalátványosságok, és lazítani lehet az emberek közötti kötelező távolságtartást előíró szabályt is.
MTI/EPA/Will Oliver

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, és Boriszék ezért ráfaragnak, a térdeltetésről megfeledkeztek, ami: megbocsáthatatlan.
MINDEN FEHÉR, AKI BRIT FÖLDRE AKAR LÉPNI, KÖTELES:
INDULÁS ELŐTT ÉS ÉRKEZÉS UTÁN - NYILVÁNOSAN:
TÉRDELNI.
És közben, pontosan, szigorúan, mint a müezzin, a világba ordítani:
Szar fehér vagyok, Szar fehér vagyok...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés