Ferenc pápa migránsokkal találkozott Leszbosz szigetén

2021. december 5. 14:49
A Földközi-tenger „sírkövek nélküli, hideg temetővé válik, könyörgöm, állítsuk meg a civilizáció hajótörését!” – hangsúlyozta.

Migránsokkal találkozott Leszbosz szigetén Ferenc pápa vasárnap, görögországi látogatásának második napján. A pápa kelet-mediterrán körútját arra használja fel, hogy felhívja a figyelmet a migránsok és menekültek nyomorúságos helyzetére.

A Földközi-tenger „sírkövek nélküli, hideg temetővé válik, [...] könyörgöm, állítsuk meg a civilizáció hajótörését!”

– hangsúlyozta. Ferenc pápa legutóbb 2016-ban járt Leszboszon, amikor még létezett a hírhedten túlzsúfolt Moria menekülttábor, amely tavaly ősszel leégett. Ferenc pápa a menedékkérőkkel most ideiglenes szálláshelyükön találkozott, látogatása mintegy egy órán át tartott.

A katolikus egyházfő térségbeli útja részeként Ciprusra is ellátogatott, ahol pénteken szenvedélyes beszédben ítélte el a folyamatos migrációs válságot.

(MTI)

Nyitókép: Leszbosz, 2016. április 17.
Ferenc pápa migránsokkal találkozik a görögországi Leszbosz szigetén lévő Moria menekülttáborban 2016. április 16-án. A római katolikus egyházfő I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka és Ieronimosz athéni érsek társaságában látogatott az illegális határátlépők számára létesített táborba.
MTI/EPA pool/Filippo Monteforte

Összesen 67 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Értékeltem. Jó poén volt. Ritkán jön így össze.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés