A Fölényeskedő Értelmiségi Kommentelő (FÉK) nem egyszerűen tudja, hanem jobban tudja

2021. december 5. 17:36

Hont András
Facebook
És ha tények mást mondanak, annál rosszabb a tényeknek.

„Az egész azért teljesen reménytelen, mert a Fölényeskedő Értelmiségi Kommentelő (FÉK) nem egyszerűen tudja, hanem jobban tudja. És ha tények mást mondanak, annál rosszabb a tényeknek. Ha a FÉK szerint valami úgy van, akkor az úgy van, és kész. Két poszttal korábban ismét előkerült, ami a járványidőszakban annyiszor, hogy miként tartják nyilván a halottakat Magyarországon.

A FÉK, aki eldöntötte másfél évvel ezelőtt, hogy korunk pestisével állunk szemben, vagy csak ment a többi FÉK után, így ha kiderülne, hogy tudálékosságában és elkényeztetettségében a világ FÉK-jeivel egyesülve túlreagált egy szituációt, ott állna most társadalmi státuszától és gőgjétől fosztottan, ezért ingerülten tagad minden olyan információt, amelyik szerinte kisebbíti a baj mértékét, és megkérdőjelezi azt a pózt, hogy másfél évig állt fölemelt mutatóujjal a tudatlan tömegek fölött.

A FÉK szerint tehát laposföldhívő az, aki úgy tudja, hogy mindenki, aki valamilyen súlyosabb betegséggel küzdött, és pozitív kovidteszttel rendelkezett, az kovidhalottként van nyilvántartva, mert a FÉK-nek meggyőződése, hogy kovid nélkül mindegyik elhunyt még évtizedeket élhetett volna egészségben és boldogságban, legalább annyi ideig, mint amennyit ez az időszak elvett azok életéből, akik tönkrementek, nem jutottak kezeléshez, kihullottak az oktatásból, depresszióba fordultak, öngyilkosságot követtek el, családon belüli erőszak áldozataivá váltak.

A FÉK tehát lehülyézi azt, aki megjegyzi, hogy azon rákosok, akik elkapták a kovidot, azok a kovidban elhunytak között lesznek föltüntetve. Úgy sem fogja elhinni, vagy majd mond valami ide nem tartozót, de azért a FÉK kedvéért idézzük a legilletékesebbnek egy országgyűlési képviselő kérdésére adott hivatalos válaszát.

»Azon halálesetek, melyeknél egyértelműen kizárható a COVID-19 fertőzés szerepe (pl. trauma, öngyilkosság történt), nem kerülnek bele a nyilvántartásba, de az összes többi haláleset, ahol a COVID-19 fertőzés része a pathomechanizmusnak, belekerül. Ezáltal jön létre a COVID-19 fertőzéssel összefüggésbe hozható halálozási statisztika.«

(Müller Cecília 2021. június 2.)

Magyarán csak azokat zárják ki a pozitív teszttel rendelkezők közül, akik nem az egészségügyi állapot miatt haltak meg. Ha ki tudják egyáltalán zárni.”

Borítókép: Hont András, Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A liberális értelmiség azért veszélyes, mert féltudású. Mindenről csak félinformációi vannak, viszont minden tudás birtokosának érzi magát.

No igen. Azt, hogy mennyi a covid miatti többlethalálozás, csak utólag, a covidos évek halálozási tényszámaiból lehet becsülni, oly módon, hogy levonjuk belőlük a covid előtti időszak adataiból modellszámítással előre vetíthető várható halálozási számokat. Ez számított halálozás, s mivel többféle modellel lehet népesség-előrebecslést végezni, nem lesz egzakt szám és valószínűleg politikai hőbörgésre sem igazán alkalmas. Különösen akkor nem, ha tudjuk, hogy adott társadalmak azonos korosztályainak egészségi állapota jelentősen eltérő lehet, amiért a covid-időszak kormányai nem tehetők felelőssé. Továbbá, ha az oltás nem kötelező, akkor a kormányok mozgástere az elegendő oltásos időszakban is korlátozott, ezért az oltatlanok halálozásának felelősségét semmilyen megfontolás alapján nem lehet politikailag porciózni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés