Ritkán látott erkölcsi mélységben Márki-Zay, még a baloldalhoz képest is

2021. december 3. 13:10

Gyürk András
Magyar Nemzet
Márki-Zay Péter kijelentései a magyar baloldal jól ismert receptjét követik.

„A Gyurcsány Ferenc-féle baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az elmúlt évtized legsúlyosabb energiaválságában nap mint nap támadja a magyar családoknak megfizethető árú energiát biztosító rezsicsökkentést. Legújabb kirohanásaiban a baloldali politikus a rezsicsökkentést »népbutításnak«, a kedvezménnyel élő több millió magyar embert pedig »sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak« minősítette. 

A teljes érzéketlenségről tanúskodó, méltatlan és hazug gondolatokkal szemben a valós helyzet három tételben írható le: a magyar társadalom túlnyomó többsége azért támogatja a rezsicsökkentést, mert olcsó és biztonságos energiához jut általa; a magyar rezsicsökkentéssel részben vagy egészben megegyező intézkedéseket alkalmaz jelenleg az európai uniós országok csaknem háromnegyede; Márki-Zay és a baloldal kijelentéseikkel a brüsszeli bürokraták és az energiaipari lobbi megrendeléseit teljesítik.

A rezsicsökkentés eredményei megkérdőjelezhetetlenek. Míg 2007 és 2010 között, a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején vásárlóerő-paritáson Magyarországon voltak a legmagasabbak a lakossági energiaárak az Európai Unióban, jelenleg, a rezsicsökkentésnek köszönhetően, a magyar emberek számolhatnak a legalacsonyabb földgáz- és villamosenergia-árakkal az EU-ban. A hatóságilag rögzített rezsiárak a mindennapok során is éreztetik hatásukat. A piaci energiaárak mellett 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak évente, tehát átlagosan havi 32 ezer forintot takarít meg egy magyar család. A magyar választók 70-80 százaléka tehát nem valamilyen fortély okán, hanem azért támogatja a rezsicsökkentést, mert olcsón és biztonságosan jut energiához általa.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

MZP egy degenerált ember. A saját gyerekei egreciroztatasat tartja megfelelőnek a fidesz szavazók megszerzésének. Szerintem folytassa a megkezdett utat:-)))))

Az összefogás tagjai egy kurva szót nem szólnak MZP-ről, meg MZP kijelentéseiről. Mintha nem is létezne.

"...Az tehát, hogy például az áramár ennyire olcsó idehaza, az nem jelenti azt, hogy amit magunk nem tudunk megtermelni, azt ne rekord drágán vásárolná az ország. Ami nyilvánvalóan mindenki fizet, adó formájában..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés