Ritkán látott erkölcsi mélységben Márki-Zay, még a baloldalhoz képest is

2021. december 03. 13:10

Márki-Zay Péter kijelentései a magyar baloldal jól ismert receptjét követik.

2021. december 03. 13:10
null
Gyürk András
Magyar Nemzet

„A Gyurcsány Ferenc-féle baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter az elmúlt évtized legsúlyosabb energiaválságában nap mint nap támadja a magyar családoknak megfizethető árú energiát biztosító rezsicsökkentést. Legújabb kirohanásaiban a baloldali politikus a rezsicsökkentést »népbutításnak«, a kedvezménnyel élő több millió magyar embert pedig »sötétben tartott, trágyával etetett gombáknak« minősítette. 

A teljes érzéketlenségről tanúskodó, méltatlan és hazug gondolatokkal szemben a valós helyzet három tételben írható le: a magyar társadalom túlnyomó többsége azért támogatja a rezsicsökkentést, mert olcsó és biztonságos energiához jut általa; a magyar rezsicsökkentéssel részben vagy egészben megegyező intézkedéseket alkalmaz jelenleg az európai uniós országok csaknem háromnegyede; Márki-Zay és a baloldal kijelentéseikkel a brüsszeli bürokraták és az energiaipari lobbi megrendeléseit teljesítik.

A rezsicsökkentés eredményei megkérdőjelezhetetlenek. Míg 2007 és 2010 között, a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején vásárlóerő-paritáson Magyarországon voltak a legmagasabbak a lakossági energiaárak az Európai Unióban, jelenleg, a rezsicsökkentésnek köszönhetően, a magyar emberek számolhatnak a legalacsonyabb földgáz- és villamosenergia-árakkal az EU-ban. A hatóságilag rögzített rezsiárak a mindennapok során is éreztetik hatásukat. A piaci energiaárak mellett 370 ezer forinttal kellene többet fizetnie egy magyar háztartásnak évente, tehát átlagosan havi 32 ezer forintot takarít meg egy magyar család. A magyar választók 70-80 százaléka tehát nem valamilyen fortély okán, hanem azért támogatja a rezsicsökkentést, mert olcsón és biztonságosan jut energiához általa.”

Nyitókép: Földházi Árpád

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ugorka
2021. december 04. 12:20
Tényleg meg van bolondulva mindenki? A rezsicsökkentés azért működött eddig, mert olcsó volt az energia a világban, ez most változik látványosan. Ki fogja ezt finanszírozni? Az állam? Ráterheljük bizonyos gazdasági szereplőkre? Meddig lehet ezt? Mikor fogy el mások pénze? Ez tiszta baloldali (sőt kommunista) tempó. A 480 Ft-s benzinár befagyasztás (amit a kutasok szívnak meg) az is nonszensz. Egy jobboldali, konzervatív kormány soha nem tenne ilyet.
Bájron
2021. december 04. 01:23
Tök jó pofája van, mint egy marha ganéj!(lepény)
rókabácsi
2021. december 03. 18:15
ezért mert minden fanatikus klerikális beállítottságú ember azt hiszi mindent leimádkozhat! neki még a jóisten is megbocsát! de a nép alszik! na akkor nekik végük!
Aupa Atleti
2021. december 03. 18:08
MZP: "Most például a Fidesz éppen azzal támad, hogy én el akarom törölni a rezsicsökkentést, pedig soha nem állítottam ilyet. Ezért most a rezsire fogunk kidolgozni néhány olyan pontot, amelyet utána igyekszünk minél szélesebb körhöz eljuttatni a lakosságon belül. " forrás: https://index.hu/belfold/2021/12/03/marki-zay-peter-miniszterelnok-jelolt-interju/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik