Bajnai Gordon: Készen állok észszerű mértékben együttműködni a vizsgálóbizottsággal

2021. december 3. 14:17
Levelet írt a volt miniszterelnök Kovács Péter XVI. kerületi fideszes polgármesternek.

Bajnai Gordon Facebook-bejegyzésben üzent a Városháza-ügyet vizsgáló bizottság elnökének, Kovács Péter XVI. kerületi fideszes polgármesternek: együttműködik a Városháza-ügyet vizsgáló bizottsággal, írásban válaszol a kérdéseikre, bár szerinte a fideszes tagok hamis híreket terjesztenek róla.

A róla készült felvételekkel kapcsolatban azt írta: „mint az utólag számomra nyilvánvalóvá vált,

augusztus végén egy előre eltervezett kampány részeként, eleve provokációs céllal, egyetlen alkalommal hívtak olyan megbeszélésre, ahol beszélgetőpartnereim a Városháza fejlesztésével kapcsolatos szándékaikat szóba hozták.

Erről a megbeszélésről valakik törvénytelen, titkosszolgálati eszközökkel felvételt készítettek, majd azokat, szintén bűncselekményt megvalósítva, manipulálták és később a sajtóban terítették. Tekintettel a megvalósult kétrendbeli bűncselekményre, a múlt héten büntetőfeljelentést tettem a rendőrségen, melyet azóta befogadtak. A vizsgálat lefolytatására ebből a szempontból a rendőrséget tartom legalkalmasabb intézménynek”.

„Észszerű mértékben” együttműködik

Bajnai szerint a vizsgálóbizottság munkáját és „az igazság jobb megismerését” az segítené, „ha a teljes, vágatlan és manipulálatlan hangfelvétel nyilvánosságra kerülhetne”. Arra kéri a fideszes polgármestert, hogy ha módjában áll, „sürgessék illetékes helyen a teljes felvétel nyilvánosságra hozatalát. Ez az általam kezdeményezett büntetőügyben folytatott nyomozást is nagyban segíthetné, hiszen kiderülhetne: kik alkalmaztak titkosszolgálati módszereket és manipuláltak hangfelvételeket nyilvánvaló politikai érdekből.”

Hangsúlyozta, hogy készen áll „ésszerű mértékben” együttműködni a bizottsággal, a kérdésekre írásban, rövid határidővel válaszol. Arra is megkérte Kovács Pétert, emlékeztesse a politikustársait, hogy „a bűncselekmény révén keletkezett és manipulált felvételekre alapozott hamis tényállítások szintén alkalmasak lehetnek bűncselekmény elkövetésének megállapítására, ezért még a jelen felfokozott közéleti állapotok mellett is érdemes mértéktartóan és jogilag pontosan fogalmazni, hogy a már elkövetett bűnt ne tetézzék”. A vizsgálóbizottság kérdéseit és az azokra adott válaszokat is teljes terjedelmükben a nyilvánosság elé tárja majd – tette hozzá.

***

Anonymus most a Mocsárosdűlő beépítéséről közölt hangfelvételeket

A hatalmas óbudai zöld terület egy részének beépítéséről egyeztetett Barts ismeretlen befektetőkkel, a vagyonkezelő vezetője kijelentette, barter üzletet kötnének, „mert akkor nem eladtam az ezüstöt, hanem beváltottam”. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán 

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bajnai elvtárs ésszerű mértékben beleprovokálodott az ügybe.

Ami sokáig nem is volt.

Most komolyan! Van épeszű ember, aki szerint nemvolt/nincs semmiféle ingatlanmutyi ezek mögött a felvételek mögött?

A felvételből kivágták, amikor Gordonka felkiáltott: na, de uraim, ezt mégis hogy képzelik. És rohant a rendőrségre, csak a portás nem engedte be.

Amit a felvételen hallhatunk Bajnaitól, abból az derül ki, hogy tájékozott volt a városháza ügyet illetően.
Egyébként nyilván olyan embert hívnak megbeszélésre, aki döntési helyzetben van.

Elég felkészülten tárgyalt.
Most nem mondhatja, hogy ott sem volt.

Az ésszerű mérték azt jelenti a számára, hogy az igazság néhány százalékát mondja el .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés