Megvan Ausztria új kancellárja

2021. december 03. 12:18

Karl Nehammer eddig belügyminiszterként dolgozott, most a Néppárt irányítását is átveszi.

2021. december 03. 12:18
null

Nem született nagy meglepetés pénteken az Osztrák Néppárt székházában: a párt vezetése egyhangúlag Karl Nehammert, Ausztria eddigi belügyminiszterét választotta pártelnökké és kancellárrá.

Elődje, Alexander Schallenberg csütörtökön mondott le a kancellári tisztségről, miután Sebastian Kurz bejelentette, hogy teljesen visszavonul a politizálástól. Szintén távozik tisztségéből Kurz másik közeli bizalmasa, Gernot Blümel eddigi pénzügyminiszter is.

A negyvenkilenc éves Nehammer pénteken azt nyilatkozta, hogy hatalmas megtiszteltetés számára, hogy felkérték az ÖVP vezetésére.

Fotó: Joe Klamar / AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo
2021. december 04. 11:22
Ez már lassan kutyakomédia. Azt látom, ahogy a németeknél már bármi jó, ami az AfD-t akadályozza, a franciáknál évtizedek óta a legképtelenebb összefogások jönnek létre csak azért, hogy LePent kiszorítsák, az osztrákoknál is fő cél lett a Szabadságpárt kiszorítása. Már a leglehetetlenebb kombinációkkal is.
C.Dömötör
2021. december 03. 21:29
Kis ország, kis választék. Nehammer (Schméhhammer, így hívják a háta mögött, az é helyett umlaut, de hát: Csak latin karakterek, számok és írásjelek engedélyezettek.) nem a legélesebb kés a fiókban, de nincs más. De Nehammer, hogy is mondjam, formálható. Beszélni nem igen tud, de szónokól. Belügyminiszterként egy katasztrófa volt, így az előléptetése teljesen megérdemelt.
Ildikó99
2021. december 03. 15:28
Sajnálom nem tudja mire vállalkozott a pénzügyminiszternél nyáron volt razzia
ancilla
2021. december 03. 14:25
:D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik