Fegyveres ólálkodott az ENSZ épületénél, lezárták a területet

2021. december 2. 21:48
Több órára lezárták csütörtökön az ENSZ New York-i székhelyének körzetét, miután a rendőrség tájékoztatása szerint egy fegyveres férfi ólálkodott az épület közelében, aki végül megadta magát.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a ránézésre a hatvanas éveiben járó férfival túsztárgyalók beszéltek a helyzet békés rendezésének reményében. Később sikerült elfogni. Azt állította, hogy öngyilkossági szándékkal vette magához a fegyvert.   

A rendőrség már korábban közölte: nem fenyegeti veszély a lakosságot.    

„Az incidens idején mindazonáltal az ENSZ székhelyén tartózkodókat felszólították, hogy vonuljanak fedezékbe. Az épületben az ENSZ Közgyűlése és Biztonsági Tanácsa (BT) is éppen ülést tartott, ezeket a történtek nem zavarták meg. Közép-európai idő szerint kora este az épületegyüttest újra megnyitották” – közölte Stéphane Dujarric ENSZ-szóvivő.

„Mielőtt befordult volna, a férfi ide-oda járkált a kerítés mellett, és több füzetet hagyott a járdán, amelyeket nehéz páncélban vittek el a rendőrök. Mivel a forgalmat elterelték a területről, a rendőrség megpróbált párbeszédet folytatni a 60-as éveiben járó férfival” – mondta az NYPD szóvivője.

Stephane Dujarric ENSZ-szóvivő az újságíróknak elmondta: „Nincs semmi jel arra, hogy ez a személy a személyzet tagja lenne vagy korábbi alkalmazott lett volna, illetve, hogy  bármilyen módon kapcsolatban állna az ENSZ-szel”

Fotó: YouTube

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés