Alec Baldwin: Én nem húztam meg a ravaszt!

2021. december 1. 22:30
Alec Baldwin sírva mesélte el, hogyan lőtte agyon véletlenül operatőrét a Rust forgatásán. „A legrosszabb dolog, ami valaha történt velem” – mondta George Stephanopoulosnak adott exkluzív interjújában az ABC csatornán.

George Stephanopoulos, az ABC csatorna riportere felkavaró interjút készített Alec Baldwinnal a Rust forgatásán történt halálos lövöldözés kapcsán. Baldwin elmondta a műsorvezetőnek, hogy a lövöldözés „a legrosszabb dolog, ami valaha történt vele”.
Stephanopoulos szerint a színész „le van sújtva”, de „a közeljövőben”  Baldwin részletesen is beszámol arról a napról, amikor véletlenül agyonlőtte a film operatőrét, Halyna Hutchinst, és megsebesítette a rendezőt, Joel Souzát.

Alec Baldwin, a Rust producere ellen számos pert indítottak a stáb tagjai, akik a biztonság hiányáról számoltak be az új-mexikói filmforgatás során. Az illetékes nyomozók tovább vizsgálják a balesetet, és úgy vélik, egy házi készítésű éles golyó kerülhetett a forgatáson Baldwin kellékpisztolyába. 

 

 

Alec Baldwin sírva mesélte el a televízió riporterének, hogy véletlenül lőtte agyon operatőrét a Rust (Rozsda) című film forgatásán.

„Nem én húztam meg a ravaszt” – mondta a színész az ABC csatornán George Stephanopoulosnak adott interjújában.

 „Visszagondolok és azt kérdezem magamtól: Mit tehettem volna?” – mesélte Baldwin. 

A színész tagadta, hogy szándékosan lőtte volna ki a gyilkos golyót. „A ravaszt nem húzták meg, én nem húztam meg a ravaszt” – mondta. „Soha nem irányítanám a fegyvert senkire, ha egy fegyver fel lenne húzva, soha."

 

 

Egyelőre nem tudni, miért töltötték meg a fegyvert valódi, éles golyóval. 

„Valaki éles golyót lőtt a fegyverbe – egy olyan golyót, aminek nem is kellett volna a helyszínen lennie” – mondta Baldwin. A nyomozók időközben tovább vizsgálják a lövöldözést, és most úgy vélik, egy új-mexikói eredetű, házi készítésű páncélozott golyó kerülhetett a forgatáson Baldwin pisztolyába és ez végzett az opertőrrel, és sebezte meg a rendezőt. 

A gyilkos golyó a fegyvermester apjának ajándéka lehetett

A Santa Fe megyei seriff hivatala által benyújtott vallomás szerint a detektívek most azt vizsgálják, hogy Seth Kenney, egy 51 éves hollywoodi veterán, akinek a filmet próbabábukkal és díszletekkel kellett volna ellátnia, küldött-e golyókat a helyszínre, melyek visszamaradtak egy korábbi sorozat forgatásából.

A Los Angeles Times szerint az új-mexikói nyomozók engedélyt kaptak arra, hogy átkutassák Kenney üzletét, a PDQ Arm & Prop, LLC-t, amely egy lőszerbolt egy albaquerque-i bevásárlóközpontban, hogy megállapítsák, a Hutchinst megölő golyó megegyezik-e Kenney raktáron lévő golyóinak valamelyikével. 

A végzésben az áll, hogy Kenney a múlt hónap végén felvette a kapcsolatot a hatóságokkal, és elmondta nekik, hogy a forgatáson lévő éles lövedékek „kézzel készített újratöltött töltényekből” származhattak,

amelyeket évekkel ezelőtt egy barátjától kapott, aki történetesen Rust újonc fegyvermesterének, Hannah-nak apja.

Hannah Gutierrez Reed elmondta a nyomozóknak, hogy a fegyvereket a forgatáson ellenőrizték, de azt, amelyet Baldwin október 21-én használt, nem ellenőrizte „túlságosan”, mert azt ebéd közben egy széfbe zárták. Azt is elmondta a nyomozóknak, hogy néhány órával a halálos lövöldözés előtt gondjai voltak a fegyver betöltésével.

„Hannah azt mondta, volt egy töltény, ami nem ment be, ezért ebéd után kivette a tisztítót, kitisztította, és betett még egy lövedéket, így összesen hat töltény volt a fegyverben"

– mondta Alexandria seriff nyomozója.

Mamie Mitchell bejelentette, hogy bepereli Baldwint és a fegyvermestert is

Két héttel ezelőtt a produkció forgatókönyv-felügyelője, Mamie Mitchell bejelentette, hogy bepereli Baldwint, azzal vádolva meg, hogy „orosz rulettet” játszott, amikor elsütött egy fegyvert anélkül, hogy ellenőrizte volna, hogy az meg van-e töltve.

A perben 22 vádlottat neveznek meg, akik kapcsolatban állnak a film stábjával, köztük Baldwinnal,

a Rust producerével és hat produkciós céggel – név szerint az El Dorado Pictures, Thomasville Pictures, Short Porch Pictures, Brittany House Pictures, 3rd Shift Media és Streamline Global cégekel. A vádlottak között van Hannah Gutierrez Reed fegyvermester és az első rendezőasszisztens David Halls is. 

Fotó: EyePress News / EyePress via AFP

 

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mondjuk az amerikai alapító atyák saját zsarnoki kormányzattól tartottak, az abszolút monarchiák Európájára tekintve nem véletlenül. Ha a lakosság föl lett volna fegyverezve, Rákosi önmagában két hétig sem tartott volna fönn komcsi diktatúrát. A Vörös hadsereggel a háta mögött persze más egy kicsit. Mint a viccben:
Benéz az ablakon az oroszlán: "Van még valaki, akinek nem tetszik a nyuszika éneke?"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés