Városháza-ügy: személyre szabottan írhatták ki a pályázatokat a főváros által áruba bocsátott ingatlanokhoz

2021. november 30. 9:38
„Ennyit arról, hogy minden átlátható, és bárki számára hozzáférhető a főváros háza táján” – fogalmazott legfrissebb videójában az Anonymus-maszkos alak.

Nem csitul a botrány a fővárosi ingatlan-mutyi ügyében. Kedd reggel újabb videóval jelentkezett az Anonymus-maszkos alak, melyben közölte: „úgy tűnik, a pályázatok célzottan vannak kiírva, és ha azt hittétek, hogy majd az utcáról beesve labdába rúghattok egy komolyabb adásvételnél, akkor nagyon naívak vagytok.”

„Mikkel is házaltak a főváros ingatlanügynökei”

Az Anonymus-maszkos alak korábbi ígéretéhez híven, kedden újabb, releváns információkat tartalmazó videóval jelentkezett. A felvételek elején bemutatott egy címlistát is, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott: „először is lássuk a listát, hogy mikkel is házaltak a főváros ingatlanügynökei”.

Ezeket szerkesztőségünk rászerkesztette egy térképre. Mutatjuk:

Fotó: Anonymus-videó

Az álarcos alak a lista beumtatását követően hozzátette: „de aki most befektette, ne örüljön meg nagyon, ugyanis nem mindenki számára nyitottak a lehetőségek.” Mit fogalmazott „vagyis konkrétan

nagyon le van szűkítve, hogy kinek él az ajánlat.”

Az álarcos alak ezt követően egy újabb hangfelvételt mutatott be, amelyen  két személy a főváros Etele út-Tétényi út sarkán található épület pályázatáról beszélget. A hanganyagon elhangzik, hogy amennyiben az ingatlant kiírják – mint fogalmaznak – „mondjuk kétmilliárd forintra”, akkor a kiírást követően „mi fog történni”.

„Nézzük végig a lépéseket”

A hanganyagon elhangzik az egyik szereplőtől (a befektetőtől), hogy az „egyes lépés, én vagy mi szerződünk veled, te szerződsz a Berki Zsolttal, és Berki Zsolt ad egy garanciát, vagy nem tudom, valamit, azért, hogy ezt ő végigcsinálja, és utána valahogy a mesterek megkapják az ellenértéket, de nem tőlem”.

A felvtétel másik szereplője (Gansperger Gyula) azonban elmondja, hogy amikor ő pályázott, akkor a Zsolt (vélhetően Berki Zsolt) „abszolút” segítségére volt, mint fogalmazott: „átnézte, amit csináltunk, ellenőrizte, egyeztette, várták a másik oldalon a cuccost, a portán, amikor bevittem.

A Zsolt már ott volt bent, végigvitte, tájékoztatott arról, hogy beadott-e valaki más pályázatot, milyen számot írt bele.” – „Ha igen, érvénytelenítették”

tette hozzá befektető.

– Igen, hát... – mondta Gansperger Gyula.

„Ügyesek voltak”

– értékelte a befektető.

Berki Zsolt „a megkerülhetetlen kulcsfigura”

A hangfelvételen a felek a „tippekről”, „elvárásokról” is beszélgetnek, valamint Ganspergertől megtudjuk azt is:

én úgy látom, hogy... ugye amire ők nagyon ki vannak éhezve, ez a Városháza.”

A felvétel végén azt is egyértelműsítik, hogy szerintük Berki Zsolt „a megkerülhetetlen kulcsfigura”, valamint kiderül az is, hogy Gansperger szerint „házon belül is zajlik valami küzdelem”, amit viszont Gansperger Gyula „nem lát át”.

Az említett hangfelvételt az alábbiakban hallgathatja meg:

Karácsony szerint kamubotrány, Márki-Zay fideszezik, Gyurcsány meg inkább fánkot süt – így kezeli az ellenzék a Városháza-ügyet

Az ellenzék a Városháza-ügyben pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni. Összeomlott a baloldal kommunikációja a Városháza-ügyben. Bővebben is érdekel...

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 222 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Megint a sárga szívatja őket :-)

Ezt megkajáltátok, Geri.

A vádat nem annak kell felvállalni, aki csak hivatkozik az Anonymus által közöltekre. Ti már világszerte terjesztenétek egy ilyen felvételt, kivizsgálás nélkül, mint konkrétumot.

@soma100
Milyen alapon bírálják az alkotmányosköltségesek a jutalékosokat?

Úgy gondolom, hogy ha ez mind kamu, akkor az eddigi videók szereplői kiállnak a nyilvánosság elé, és könnyedén cáfolják azt, amit eddig hallhattunk. Vagy nem így lesz?:

@soma100
Milyen alapon bírálják az alkotmányosköltségesek a jutalékosokat?

Egyébként ugyanaz a banda mindkettő, csak a pártlogójuk más.

Simicska el akarta dönteni, ki az úr a háznál, és vesztett. Minden más párt esetében így járt volna.

Hogy ez min múlik, az halható az Anonymus videón. Egyelőre itt tartunk.

Akkor lenne igazán jobb, ha Fidesz tulajdonolta Mandiner a NER arisztokrácia által elnyert "személyre szabott" közbeszerzésekről is írna. Mert abból van ám dögivel.
De erre valahogy soha nem kerül sor.
Vajh mi lehet ennek az oka??????

Tehát szerinted azok, akik a videón Granspergerrel beszélgetnek, nyeretlen kétévesek, és nem tudják, mit beszélnek? Egy önkormányzat miért ne mondhatna le egy fővárosi tulajdonú telek esetén az elővételi jogáról? Ha egy pályázaton valaki érvényesíteni akarja az elővételi jogát, akkor meg kell vegye az ingatlant, azon az áron, amennyit az eladó kér, és amit egy másik vevő hajlandó megfizetni. Senki nem gátolhatja a másikat saját tulajdonának az értékesítésében, pusztán egy jogra hivatkozva. Ha nincs pénz, akkor nem lehet érvényesíteni az elővételi jogot. Ezen az alapon bárki kikényszeríthetné, hogy az elővételi jogra hivatkozva akár áron alul is eladjanak neki valamit.

Költői volt a kérdésem...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés