Lemondott a Twitter vezérigazgatója

2021. november 29. 17:10
A hír miatt leállították a kereskedést a cég részvényeivel.

Lemondott posztjáról Jack Dorsey, a Twitter vezérigazgatója – írja a CNBC. A hír miatt leállították a kereskedést a cég részvényeivel, Dorsey helyére pedig a Twitter technológiai vezére (CTO), Parag Agrawal kerül majd vezérigazgatóként – közölte a techcég.

Úgy döntöttem, hogy elhagyom a Twittert, mert úgy gondolom, hogy a vállalat készen áll arra, hogy továbblépjen az alapítóin”

– írta hétfői közleményében Jack Dorsey. A 45 éves Twitter-alapító a platform 2006-os indulásától 2008-ig vezette vezérigazgatóként a vállalatot. 2015-ben tért vissza ugyanide, azonban a Twitter egyik legnagyobb részvényese, az Elliott Management már tavaly menesztette volna a pozíciójából. Dorsey ugyanis a közösségi platform mellett vezette a Square nevű digitális fizetési platformot, ami az Elliott Management alapítója, Paul Singer szerint összeférhetetlenséget okozott volna.

Nyitókép: Prakash Singh / AFP

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Dorsey-t katolikusnak nevelték , nagybátyja katolikus pap Cincinnatiben.
Parag Agrawal előélet nélkül, Indiából került a csúcsra, ami azt bizonyítja: a sémi és a több száz indiai faj egyike igen jól érti egymást.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés