Euractiv: Az Isztambuli Egyezmény azonnali ratifikációjára szólította fel az Európai Parlament Magyarországot és több más országot

2021. november 29. 10:40
Csehországot, Szlovákiát, Magyarországot, Lettországot, Litvániát és Bulgáriát is felszólították.

A visegrádiakon a reflektorfény, miután a nemi alapú erőszak elleni fellépésre szólítottak az európai jogalkotók, írja az Euractív. A nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását célzó Isztambuli Egyezmény azonnali ratifikációjára szólította az Európai Parlament Csehországot, Szlovákiát, Magyarországot, Lettországot, Litvániát és Bulgáriát – számolt be róla az Euractiv.com, hozzátéve: a dokumentummal szembeni

„dezinformációs kampányok” miatt a visegrádi országok körében az egyezmény kényes politikai témának számít, írják.

Az Euractiv szerint magyar kormány álláspontja az egyezménnyel kapcsolatban meglehetősen összetett, de a Kereszténydemokrata Néppárt tavaly májusban a ratifikáció elutasításáról szóló politikai nyilatkozattervezetet nyújtott be az Országgyűlésnek, mivel a párt szóvivőjének akkori nyilatkozata szerint a dokumentum egyebek mellett a „destruktív genderelméletet” propagálja, illetve a párt szerint előírná a genderalapon adott menedékjogot.

Magyarország azonban már ezt megelőzően is „el volt maradva” több, az egyezményben előírt feladatával, írják. Az egyezményről tartott csütörtöki európai parlamenti vitában Járóka Lívia, a Fidesz képviselője elmondta: egyetértenek ugyan a célkitűzésekkel, de

az egyezmény kitételeinek kötelezővé tétele „megosztó, mert olyan ideológiailag vezérelt elemeket tartalmaz,

amelyek elfogadhatatlanok azoknak a keresztény elveket valló konzervatív közösségeknek, akik többek között az EP tagjai is”. Magyarország „nem dokumentumok ratifikálásban, hanem a tettekben” hisz – idézte Járóka Líviát az Euractiv.

Összesen 55 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sokszor elmondtuk már, de kevés volt nekik: ami abban az Egyezményben jó, azt már megvalósítottuk. Ami pedig abban hibás, azt nem fogjuk ratifkálni senki kedvéért, mert ami téves, az téves.

Elég a buzik nyomulásából, elzavarni dolgozni ezt a sok gyökértelen ingyenélő, vérszívó, balliberális EP képviselőt. Fizetésüket szétosztani a szegények között. Egy Auróra már jó ideje elkelne Brüsszelben, s minden uniós gittegyletet tekintve. Hol vannak az igazi európai forradalmárok, akik kisöpörnék a selejtet.

Lenin már nem tudná megírni "A szociáldemokrácia két taktikája a demokratikus forradalomban" című munkáját, ma egyszerűen nem létezik a szociáldemokrácia, nincsenek szociáldemokrata pártok. Az ember röhögőgörcsöt kap, amikor a magyarországi ellenzéki pártok baloldalinak nevezik magukat. Egymással versenyt futnak a globális nagytőke érdekeinek kiszolgálásáért, s ebben a mostani csapatkapitányt MZP-nek hívják.

A buta prolik a fővárosban és vidéken meg ezekre a rablókra szavaznak.

S egész Európában ez a helyzet, a szebb napokat megélt, és egykoron igazi államférfiakat is magáénak tudható SPD a globális nagytőke, az ezen erővektorok által szervezett, támogatott, minden létező emberi kultúra, társadalom szétverésére hivatott Lmbtq szennyáradat aljas kiszolgálójává vált, s ez érvényes a spanyol, az olasz, a portugál, a svéd, a francia baloldalra is.

Ezt a szennycsatornát kell eldugaszolni Magyarországon is 22-ben, a jobb-és baloldali gondolkodó emberek támogatásával, a normalitást biztosító Fidesz kétharmados győzelmével.

Felszólítjuk Magyarországot, hogy értsen egyet! Na b+, ilyen még nem vót.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés