Az Orbán-kormány lábbal tiporja közös értékeinket

2021. november 29. 13:21

Cseh Katalin
Facebook
Nem kérdés, hogy használnunk kell a jogállamisági mechanizmust!

„Ma már mindenki számára teljesen egyértelmű Európában az, amit már régóta mondunk: napról napra romlik a jogállamiság helyzete Magyarországon, az Orbán-kormány lábbal tiporja közös értékeinket.

Az EP Igazságügyi Bizottságának tagjaként Donáth Anna is részt vett a küldöttség munkájában, a bizottság jelentése pedig egyértelműen kimondja, az Orbán-kormány folyamatosan támadja a független sajtót, veszélyben az igazságszolgáltatás függetlensége is, miközben a Pegasus-kémszoftverrel figyeltetik meg saját állampolgárait – ennyire félnek és ennyire megtesznek szinte mindent a hatalomért.

Most sem lehet elmenni szó nélkül a jogállamisági mechanizmus mellett. Nem kérdés, hogy használnunk kell ezt mechanizmust! Ezt az eszközt azért hoztuk létre – tudom, mert egyedüli magyar EP-képviselőként én is ott ültem a tárgyalóasztalnál –, hogy megvédjük közös, európai értékeinket a közösségünkön belül.”

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 144 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Cseh Katalin szerint a kormány "Pegasus-kémszoftverrel figyeltetik meg saját állampolgárait.
Ha normális emberként gondolkodna Cseh Katalin, akkor eszébe jutna, hogy minden állam rendelkezik a titkos információgyűjtéshez szükséges eszközzel.
A világ legdemokratikusabb állama, az Egyesült Államok is!
Edward Snowden volt CIA alkalmazott, azzal vált közismertté, hogy nyilvánosságra hozott szigorúan titkos NSA dokumentumokat, amelyekből kiderül, hogy
AZ AMERIKAI TITKOSSZOLGÁLATOK SZÉLES KÖRBEN FIGYELIK AZ EMBEREK MOBILTELEFON-HÍVÁSAIT ÉS INTERNETES TEVÉKENYSÉGÉT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOKBAN ÉS VILÁGSZERTE.
Emiatt súlyos büntetés fenyegeti Edward Snowdent az Egyesült Államokban (nem pedig a CIA-t).
Edward Snowden most Oroszországban éldegél és így tudja elkerülni a súlyos büntetést.

Ha jól emlékszem a közös értékekből te is részesültél. Akkor hát mi a baj?

Cseh ugyanazt a balliberális hazugság-technikát alkalmazza: a maga értelmezését-belemagyarázását adja ki "valóságnak".

Jogállamisági mechanizmus, mi?

https://444.hu/2021/11/29/gyor..

Fleckzoltán nyíltan dicsekszik vele, hogy Jourovának és a többi EP-komisszárnak semmo kifogása ellene, ha a Moslék MEGSZÜNTETI A JOGÁLLAMOT Magyarországon jövő tavasszal...

Pillanatnyilag nála undoritobb nő kevés van. Versenyben van még Donáth, Szabó és Gyurcsányné.

"Lehet tudni valamit MZP brüsszeli útjáról?

Igen. Azt lehet tudni, hogy nem a szokásos diplomatikus finomkodással, hanem nagyon nyíltan beszélt arról, hogy mire készülünk. Szembesítette az EP frakcióit és több biztost, köztük a két jogállamért felelős biztost, Vera Jourovát és Didier Reynders-t is azzal, hogy radikális változásra készül, és senki sem emelt kifogást. Mindenki azt mondta, hogy értik a helyzetet. Az európai politikusok tipikusan azt válaszolják erre, hogy már ismerik a problémát, de a választás után egy új parlament és egy új helyzet lesz."

JOGÁLLAMISÁGI MECHANIZMUS, MI???

HAZAÁRULÓK VAGYTOK, MIND.

Írod: "Attól, hogy régóta mantrázzátok a hazugságokat (Tavrestől, Sargentinin át Jourováig), még nem válik igazzá és főleg nem nyilvánvalóvá."
De szélsőséges formájában akár agymosásra is alkalmas.
Az eljárást goebbelsi módszernek is nevezik a publicisztikában, noha természetesen nem egyedül a náci Németországban alkalmazták a történelem során.

Vadai tényleg dobogós lehet:-)

Először tudni kéne, hogy mi az:
"Jogállamisági kritériumok
Mandíner, 2019. október 3
DONÁTH ANNA EP-képviselőként én mindenképpen partner leszek abban, hogy egységes jogállamisági kritériumokat dolgozzunk ki."

Kati!

AZ utcán már leköptek, mint büdös zsidót úgy, hogy a te nevedet hajtogatták. Ti vagytok a zsidóság legnagyobb ellenségei, az antiszemitizmus élenjáró szítói, ébren tartói. menjetek el ebből az országból.....mi itt szeretnénk nyugalomban, biztonságban élni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés