Bajnai Gordon a Városháza-ügyről: Engem beleprovokáltak egy beszélgetésbe

2021. november 29. 15:54
A volt kormányfő egy interjúban elmondta, hogy kár volt részt vennie azon a találkozón, amelyen tanácsát kérték befektetési ügyekben és közben felvették a beszélgetést.

Bajnai a 24.hu-nak adott nagyinterjújában beszél Gansperger Gyulához fűződő viszonyáról, akivel 2003-2005 között együtt dolgozott a Wallis-csoport reorganizációjában, de ismerte már azt megelőzően. Elmondása szerint nincsenek baráti viszonyban és munkakapcsolat sincs köztük már egy ideje. Szerinte a Fidesz közeli sajtó próbálja meg lejáratni, méghozzá a titokban felvett beszélgetés tendenciózusan összevágott felvételével. Összegzése szerint

„Egy: elhívtak egy találkozóra. Kettő: amikor megérkeztem, készült egy lesifotó, amin látható Gansperger Gyula és látható vagyok én. Három: ezt követően a beszélgetésünket valaki kiváló minőségben felvette. Négy: hetekkel később kikerült a nyilvánosság elé ennek az egyórás beszélgetésnek egy szinte szavanként összevágott ötperces hazug változata. Öt: mindez egy a Városházával kapcsolatos, módszeresen felépített karaktergyilkos hazugságkampányba szervült.

Mindezek alapján számomra egyetlen pillanatra sem kérdés, hogy ez az egész szervezett, titkosszolgálati módszerekkel, rákészülten, törvénytelenül elkövetett akció volt”

– tette hozzá. 

„Beleprovokálták”

Megerősítette azt is, hogy előző pénteken feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, mivel előzőleg tudatos provokációnak minősítette a találkozót, de a vizsgálat lezárultáig nem akar neveket mondani.

Bajnai szerint a Fidesz célja, „hogy a választók tavaszra azt mondják: ez is lop, az is lop”.

A Városháza-akcióban Karácsony Gergely volt a fő célpont, mert azt gondolták, ő lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Engem, aki közismerten támogattam őt, beleprovokáltak egy beszélgetésbe, amit kiforgatnak az eredeti jelentéséből”

– fogalmazott a volt miniszterelnök.

*** 

Karácsony szerint kamubotrány, Márki-Zay fideszezik, Gyurcsány meg inkább fánkot süt – így kezeli az ellenzék a Városháza-ügyet
Az ellenzék a Városháza-ügyben pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni. Összeomlott a baloldal kommunikációja a Városháza-ügyben – Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd 

Összesen 150 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, most lenne jó Bajnainak a saját szállóigéje: nem értettem hozzá és ott sem voltam.
De hát ez sem igaz.......

Az első felvételen hallatszik, hogy nagyon gyatra a beszédkészsége.

A legjobb poénokat már előttem lelőtték....

Inkább az a kérdés, hogy Bajnai miben tehetséges? És bár Gelit nem tudja felülmúlni, eléggé béna lúzernek néz ki. Mindig is annak tűnt. Ebben az interjúban is ritka bénán szabadkozik.

Dehogy Pegasus. Gyurcsány haverotok műve. Vagy ő használja a kémprogramot? Érdekes elgondolás...

Miután rajtakapták, Bajnai különféle hazugságmodellekkel áll/t/ elő. Mivel Anonymus még nem mindent mutatott be, jobb, ha mindent őszintén és töredelmesen bevall.

Úgy lehet, mint régen volt. A jó kádernyolc általánossal is lehetett gyárigazgató.

Gordon!

legalább Te ne hagyd cserben Gergőt, aki kezdetben arról beszélt, hogy semmilyen beszélgetés nem történt a fenti témában, én Gergőnek hiszek, erre Te ennek ellenkezőjét állítod. Akkor most melyikőtöknek higgyünk?

Nem főnököm egyik politikus sem, valakivel összetévesztettél.
Amúgy nem is tudtam, hogy Kövér követelte a bevetését ellenzékiek ellen. Erről valami forrás? Vagy ez is akkor volt, amikor akasztani akart benneteket?

A liba bizniszbe is beleprovokálták. Utána meg a miniszterelnökségbe.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés