Bajnai Gordon a Városháza-ügyről: Engem beleprovokáltak egy beszélgetésbe

2021. november 29. 15:54
A volt kormányfő egy interjúban elmondta, hogy kár volt részt vennie azon a találkozón, amelyen tanácsát kérték befektetési ügyekben és közben felvették a beszélgetést.

Bajnai a 24.hu-nak adott nagyinterjújában beszél Gansperger Gyulához fűződő viszonyáról, akivel 2003-2005 között együtt dolgozott a Wallis-csoport reorganizációjában, de ismerte már azt megelőzően. Elmondása szerint nincsenek baráti viszonyban és munkakapcsolat sincs köztük már egy ideje. Szerinte a Fidesz közeli sajtó próbálja meg lejáratni, méghozzá a titokban felvett beszélgetés tendenciózusan összevágott felvételével. Összegzése szerint

„Egy: elhívtak egy találkozóra. Kettő: amikor megérkeztem, készült egy lesifotó, amin látható Gansperger Gyula és látható vagyok én. Három: ezt követően a beszélgetésünket valaki kiváló minőségben felvette. Négy: hetekkel később kikerült a nyilvánosság elé ennek az egyórás beszélgetésnek egy szinte szavanként összevágott ötperces hazug változata. Öt: mindez egy a Városházával kapcsolatos, módszeresen felépített karaktergyilkos hazugságkampányba szervült.

Mindezek alapján számomra egyetlen pillanatra sem kérdés, hogy ez az egész szervezett, titkosszolgálati módszerekkel, rákészülten, törvénytelenül elkövetett akció volt”

– tette hozzá. 

„Beleprovokálták”

Megerősítette azt is, hogy előző pénteken feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, mivel előzőleg tudatos provokációnak minősítette a találkozót, de a vizsgálat lezárultáig nem akar neveket mondani.

Bajnai szerint a Fidesz célja, „hogy a választók tavaszra azt mondják: ez is lop, az is lop”.

A Városháza-akcióban Karácsony Gergely volt a fő célpont, mert azt gondolták, ő lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. Engem, aki közismerten támogattam őt, beleprovokáltak egy beszélgetésbe, amit kiforgatnak az eredeti jelentéséből”

– fogalmazott a volt miniszterelnök.

*** 

Karácsony szerint kamubotrány, Márki-Zay fideszezik, Gyurcsány meg inkább fánkot süt – így kezeli az ellenzék a Városháza-ügyet
Az ellenzék a Városháza-ügyben pár hét alatt a teljes tagadástól eljutott odáig, hogy igazából a Fidesz akarta megvenni a Városházát, nem pedig a főváros eladni. Összeomlott a baloldal kommunikációja a Városháza-ügyben – Bővebben is érdekel...

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd 

Összesen 153 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, most lenne jó Bajnainak a saját szállóigéje: nem értettem hozzá és ott sem voltam.
De hát ez sem igaz.......

Az első felvételen hallatszik, hogy nagyon gyatra a beszédkészsége.

Válaszok:
Megtalálta | 2021. november 29. 16:34

A legjobb poénokat már előttem lelőtték....

Inkább az a kérdés, hogy Bajnai miben tehetséges? És bár Gelit nem tudja felülmúlni, eléggé béna lúzernek néz ki. Mindig is annak tűnt. Ebben az interjúban is ritka bénán szabadkozik.

Válaszok:
pollip | 2021. november 29. 17:10

Dehogy Pegasus. Gyurcsány haverotok műve. Vagy ő használja a kémprogramot? Érdekes elgondolás...

Miután rajtakapták, Bajnai különféle hazugságmodellekkel áll/t/ elő. Mivel Anonymus még nem mindent mutatott be, jobb, ha mindent őszintén és töredelmesen bevall.

Úgy lehet, mint régen volt. A jó kádernyolc általánossal is lehetett gyárigazgató.

Gordon!

legalább Te ne hagyd cserben Gergőt, aki kezdetben arról beszélt, hogy semmilyen beszélgetés nem történt a fenti témában, én Gergőnek hiszek, erre Te ennek ellenkezőjét állítod. Akkor most melyikőtöknek higgyünk?

Nem főnököm egyik politikus sem, valakivel összetévesztettél.
Amúgy nem is tudtam, hogy Kövér követelte a bevetését ellenzékiek ellen. Erről valami forrás? Vagy ez is akkor volt, amikor akasztani akart benneteket?

A liba bizniszbe is beleprovokálták. Utána meg a miniszterelnökségbe.

"beleprovokál" - újabb szép magyar szó született.
Érdekes, miért nem Orbán Viktort provokálták bele?

Pósán László felidézte a tulajdonos Wallis-cégcsoportot korábban vezető Bajnai Gordon szavait, miszerint "nem értettünk hozzá."
"Én sem értek a tengerhajózáshoz, de eszembe sem jut tengerhajózási vállalatot alapítani" - vont párhuzamot a politikus.
Forrás: Első körben kétszázmillióval kártalanítják a Hajdú-Bét károsultjait - Nyáron kezdődhetnek a kifizetések, 2013. május 10, Baromfi Termék Tanács honlapja

Megértem. Kell hozzá némi mazochizmus:-)

Ebben szó sincs Pegasus telepítéséről a telótokra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés