A siker titka

2021. november 28. 7:58

Kaltenbach Jenő
Facebook
Németország leggazdagabb embere tisztességes vállalkozó. Magyarországé egy gázszerelő.

„A siker titka

Azért az is sokat elárul egy ország társadalmi viszonyrendszeréről, hogy ott mi a siker titka. A sikert most nem általában értve, hanem a vagyonszerzés szempontjából. Hogyan, mivel lehet egy társadalomban meggazdagodni? Mi visz előre, melyek azok a tulajdonságok értékek, amelyek a kiemelkedő vagyon megszerzéséhez, fenntartásához kell?

Nos akkor vegyük talán az EU, amelyhez Magyarország is tartozik, vezető országát Németországot. Ki mivel gazdagodott meg ott?

Első és második helyen két kereskedő, két nálunk is jól ismert áruházlánc, nevezetesen az Aldi, illetve a Lidl (Kaufland) tulajdonosai szerepelnek. Harmadik pedig a BMW, a jól ismert bajor autókonszern egyik fő részvényese. Tisztességes üzletemberek.

Magyarország leggazdagabb embere egy gázszerelő, de nem ezért hanem azért, amit mindenki tud, nevezetesen, mert a miniszerelnök strómanja. Második az a Csányi Sándor, aki a rendszerváltáskor legnagyobb pénzintézet az OTP tulajdonjogát kaparintotta meg. A harmadik meg Gattyán György a pornókirály, aki újabban politikai babérokra tör.

Hát mit mondjak? Hogy hol mi az érték, az önmagáért beszél.”

Fotó: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

'Gázszerelő' vs 'tisztességes vállalkozó' ? Hogy tetszik ezt érteni?

Henry Ford a híres amerikai gyáros sem gazdagon született, hanem egy hatgyerekes farmercsalád fiacskájaként.
Ford 17 éves korára inas lett egy detroiti gépjavítóban, onnan jutott el odáig, ahova eljutott.

A balliberális Kaltenbachnak nem tetszik, hogy Magyarország leggazdagabb embere Mészáros gázszerelőként indult.

Már 840 település működtet bölcsődét | Magyarországon, nem Németben

Hatalmas leleplezés: a G7 országaiban a pénzmosás legjobb terepe az ingatlan
A világ vezető gazdasági országai, főleg az Egyesült Államok továbbra is kitűnő terep arra, hogy a törvénytelen úton szerzett pénzeket kifehérítsék. Az amerikaiakon kívül rengeteg külföldi, köztük kelet-európai forgatja be pénzét lakásokba, újabban üzleti ingatlanokba is a G7 országaiban. Az így átmosott pénz becsült értéke a hét országban 750-2000 milliárd dollár volt 2020-ban.
A GFI szerint a G7 országaiban egyedül tavaly legalább 750 milliárd dollárt mostak át ingatlanokon keresztül, a szervezet inkább a 2000 milliárd dollárhoz közelebbi értéket tartja reálisnak. A kutató központ részletesen bemutatja, hogy az említett országokban milyen útvesztőkben tűnik el a sok pénz és milyen szerepe van ebben az ingatlanoknak és az ingatlanokhoz kötődő gazdasági szereplőknek.
„Amerika biztonságos lett a különféle kétes alakoknak, üzletembereknek, bárhonnan jöjjenek is. De a brit, a kanadai, a japán és

a német piac is kedvező terep nekik” – írták.

Szóval a gázszerelők nem lehetnek tisztességesek.

Normális esetben indul egy baromi nagy rágalmazási per.

Ezekről a tisztességes nemzetközi milliárdosokról mindig kiderül valami érdekes. A németek jelentős része a náci időkben szedte meg magát, de pl. nemrég láttam a McDonalds sikeréről egy játékfilmet (The Founder - Az Alapító) amiből kiderült, hogy a franchise alapítója egy milkshake-gép ügynök volt, aki rendesen lenyúlta a valódi ötletgazda McDonalds fivéreket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés