Sikerült keresztbe tenni Tóth Csabának, együtt örül Soproni és Fekete-Győr

2021. november 26. 11:54
„A kinevezést sikerült megakadályozni, Terézváros nem lesz Tóth Csaba birodalma!” – írja Békefi kinevezésének kútba esése kapcsán Soproni Tamás.

Csütörtökön tette közzé a Facebookon Soproni Tamás, Terézváros momentumos politikusa, hogy sikerült megakadályozni, hogy Tóth Csaba zuglói országgyűlési képviselő egyik bizalmasa fontos tisztséghez jusson az önkormányzatnál. Békefi László, akit a helyi MSZP a kerületi vagyonkezelő igazgatóságába szeretett volna bejuttatni, a zuglói önkormányzat átláthatósági tanácsnoka, amellett az Első Lépés Inkubátorház Alapítvány kuratóriumi tagja. Ez az alapítvány azzal került be a köztudatba, hogy megvett egy több százmillió forint értékű gyártelepet, amire Tóth Csaba egyik cégének jegyeztek be vételi jogot. Vagyis: a vállalkozás bármikor megszerezheti az ingatlant, de amíg ez nem történik meg, nem is kell feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában – írja az ügy kapcsán a 444.

A kinevezést sikerült megakadályozni, Terézváros nem lesz Tóth Csaba birodalma!

– írja Békefi kinevezésének kútba esése kapcsán Soproni Tamás. Emlékezetes, hogy a Momentum az ellenzéki előválasztáson sem állt be Tóth mögé Zuglóban, hanem Hadházy Ákost támogatta. Tóth Csaba végül vissza is lépett az előválasztási megmérettetéstől.


Az ügy kapcsán megszólalt Fekete-Győr András, a Momentum exelnöke is. A nemrég apává vált Fekete-Győr szerint „egy gengszter csak gengszterkedni tud”. A párt egykori miniszterelnökjelölt-jelöltje szerint Hadházy Ákos, és persze nem kis részben a Momentum érdeme, hogy Békefi László kinevezéséből nem lett semmi, hiszen szerinte a lila párt kezdeményezte, hogy az ellenzék szabaduljon meg a bűnözőpolitikusoktól. „Elég volt a hiteltelen, még törvényt sem ismerő politikusokból, itt az ideje a tisztességes politikának!” – zárja sorait Fekete-Győr András.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés