Mégis részt vesz Magyarország a közös uniós vakcinabeszerzésben

2021. november 26. 16:14
Pfizerrel oltaná a gyerekeket a kormány.

Bár májusban még azt kommunikálta, hogy nincs szüksége az országnak újabb Pfizer vakcinákra, most mégis úgy tűnik, hogy érkezik majd Magyarországra az EU harmadik vakcinabeszerzéséből származó oltás – írja a Euronews. A német–amerikai fejlesztésű oltóanyagra az 5-11 éves gyerekek oltása miatt lesz szükség.

A lap emlékeztet: tavasszal a kormány azt jelentette be, hogy Magyarország nem vesz részt a további uniós vakcinabeszerzésekben, mert van elég oltásunk.

Hazánk volt az egyetlen tagállam, amely eredetileg kimaradt ebből a beszerzésből.

A tagállamok által kötött megállapodás értelmében a tagállamok 1,8 milliárd dózist hívhatnak le, amiben benne van a gyerekeknek szánt oltás és az egyes variánsok ellen kifejlesztett, felnőtt oltóanyag is.

Gulyás Gergely november 11-én elismerte, hogy a kormány mégis rendel a gyerekeknek fejlesztett Pfizerből. A Euronewsnak nyilatkozó brüsszeli források szerint a magyar kormánynak komoly lobbitevékenységet kellett kifejtenie, hogy mégis részt vehessen a közös beszerzésben. Az Európai Bizottság szóvivője a lapnak megerősítette, hogy hazánk „beszállt a harmadik uniós vakcinaszállítási szerződésbe a BioNTech/Pfizerrel”.

***

Fotó: JACK GUEZ / AFP

Összesen 207 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem tisztességtelen volt kezdettől politikát vinni a járványkezelésbe. A covid ügye az, amelynél egyetlen kormánytól sem várható el a megkérdőjelezhetetlen előrelátás, a világon mindenki után követő magatartásra kényszerül. A kutatók diktálnak, s persze a mögöttük álló tőke, mi, laikusok, csak a pálya széléről kiabálunk be, a szomszéd, a Józsi bácsi, a mentős , a hazai és a nemzetközi média híreire alapozva. S persze meghatározóan érzelmileg motiválva.

Nem vagyok oltásellenes, kettőn már átestem, itt megállok, de a gyermekek oltása kapcsán inkább a félelem dominál. Pedig olvasom, hogy e téren hol tart a világ, külföldi rokonoktól személyes élményekhez jutok. A sok ész érv ellenére is marad bennem a szorongás. Amit nem szégyellek.

Gyalázat. Felelni fogtok ezért az Örök Bíró előtt. És ott nem lesz mellébeszélés, magyarázkodás.
Pszichopata gyilkosok.

Hogy nehogy az öt éves kicsi gyerek megfertőzze survivort. Micsoda kár lenne.

Báncsák a kormányt!

Orbánnak ezzel kell majd az országot leoltani. Az óvodás korú gyermekeket is beleértve.

:((((

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés