Az ukrán elnök szerint államcsíny készül az országban

2021. november 26. 13:34
Volodimir Zelenszkij azonban nem akar elmenekülni Ukrajnából.

Volodimir Zelenszij ukrán elnök pénteki kijevi sajtótájékoztatóján közölte, hogy tájékoztatást kapott egy lehetséges államcsíny előkészítéséről Oroszország képviselői és Rinat Ahmetov dúsgazdag ukrán oligarcha részvételével. Az államfő ugyanakkor hozzátette: nem hiszi, hogy valóban megkísérlik végrehajtani a puccsot.

Kifejtette: titkosszolgálati értesülések és hangfelvételek is vannak, amelyek arról tanúskodnak, hogy Ukrajna és Oroszország bizonyos képviselői december 1-2-ára készítik elő ellene az államcsínyt, és úgy beszélnek Ahmetov részvételéről az akcióban, mintha ő ebbe már beleegyezett volna. Megjegyezte, hogy szerinte Ahmetovot „felültette” a környezete, belekeverte az ügybe.

Zelenszkij azt hangoztatta, hogy nem fogja elhagyni az országot, mint Viktor Janukovics volt elnök, aki 2014-ben a kijevi Majdan-tüntetések hatására Oroszországba menekült. Hozzátette, hogy nem fogja csitítani a tüntetőket, úgy mint Petro Porosenko exállamfő tette egy buldózeren állva a Majdan-tüntetések idején. Leszögezte, hogy tovább dolgozik hivatalában, és ott várja a tüntetőket.

(MTI)

 Nyitókép: Handout / Ukrainian presidential press-service / AFP

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak válasz hsz-ként veszi be a gép:
Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij (ukránul: Володимир Олександрович Зеленський; Krivij Rih, 1978. január 25. –) ukrán rendező, előadóművész, producer, üzletember és politikus, 2019. május 20-tól Ukrajna elnöke.
A Dnyipropetrovszki területen fekvő Krivij Rihben született 1978-ban zsidó családba, egyetlen gyermekként.[
Pártja: A Nép Szolgája.
Ehhez hozzátenni bármit: bűncselekmény az emberi méltóság ellen, de legalábbis antiszemitizmus.

Drága jó továris Zelenszkij! Akkor mi lészen, ha Ukrajna népe egyszer csak maagához tér és számonkéri magát, hogy mi is folyik a hazájukban?
Na, akkor lesz haddelhad!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés