Hazaengedték a kórházból a cseh elnököt

2021. november 25. 12:10
Miloš Zemannak pénteken fontos dolga lesz.

Elhagyta csütörtökön délelőtt a prágai központi katonai kórházat Milos Zeman cseh államfő, akit október 10-től kezeltek az intézetben – jelentette be az egészségügyi intézmény.

Zemant Prágából egy mentőautó a lány-i kastélyba szállította, amely a cseh elnökök vidéki rezidenciája. A kórház, közlése szerint, azt javasolta az elnöknek, hogy továbbra is szakorvosi intézetben kezeltesse magát. De tekintettel Zeman egészségének jelentős javulására, tiszteletben tartja, ha az elnök úgy dönt, hogy ezután otthonában ápolják. Zeman azt választotta, hogy Lányban a Senior Home Group nevű magántársaság gondjaira bízza magát. Mindazonáltal a katonai kórház ezután is „elvégzi az elnök rendszeres orvosi ellenőrzéseit” – tették hozzá a közleményben. A cseh államfő betegségének diagnózisát hivatalosan nem közölték. Pavel Pafko, az elnök egészségére felügyelő orvosi konzílium egyik tagjának nyilatkozata szerint Milos Zemannak májzsugorodása van.

Korábbi bejelentések szerint az elnök pénteken Lányban kormányfővé nevezi ki Petr Fialát, a Polgári Demokratikus Párt elnökét, az októberi választásokon győztes hárompárti Spolu koalíció és a harmadik helyen végzett PirSTAN koalíció közös kormányfőjelöltjét.

(MTI, fotó: Lukas Kabon / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sok volt a Bechkerovka....
De az Ádernél sokkal jobb, ezt tegyük hozzá.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés