Az EU kilenc hónapra korlátozná az oltási igazolványok érvényességét

2021. november 25. 12:55
A Bizottság várhatóan csütörtökön délután hivatalosan is ismerteti a javaslatait, melyek ezután az Európai Tanács elé kerülhetnek.

Az Európai Unió azt javasolja, hogy a második adag oltás beadásától számított kilenc hónapig legyenek érvényesek az oltási igazolványok a tagállamokon belüli utazáshoz, ha valaki addig nem kéri az ismétlő dózist – olvasható a Bloombergen.

A lap egy dokumentumra hivatkozva arról is ír: az Európai Bizottság azt javasolja a tagállamoknak, hogy korlátozások nélkül fogadják az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által jóváhagyott vakcinákkal beoltott uniós állampolgárokat. Azt is kérik, hogy a tagállamok 2022. január 10-én nyissanak meg minden olyan ország utasai előtt, akik az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott vakcinákat kapták. Ez azért fontos, mert a WHO korábban jóváhagyta a Sinopharmot és a Sinovacot is.

A szabályok értelmében a 6 és 17 év közötti gyerekek az Európai Unión kívülről negatív teszttel is beutazhatnának, függetlenül attól, hogy be vannak-e oltva. A tagországok ugyanakkor ismételt tesztre kötelezhetik, de akár karanténba is helyezhetik őket.

Nyitókép: Arnaud Le Vu / Hans Lucas / AFP. Illusztráció.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ruszki oltás jó, de nem kell.
Ruszki gáz jó, de nem kell.
Hülyék ezek?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés