Michel Barnier: Franciaország elveszítette az ellenőrzést a bevándorlás felett

2021. november 24. 7:42
A francia elnökjelölt-aspiráns szerint már nincs garancia a biztonságra, büntetlenség és bizonytalanság érzése uralkodik szerte az országban.

A francia politikus, aki ötödmagával verseng a jobbközép Köztárságiak (LP) párt elnökjelöltségéért a 2022. évi választásokon, a Reuters brit hírügynökségnek kedd este adott interjújában sajnálkozott amiatt, hogy Franciaország „nagyot hanyatlott”. Úgy vélekedett, hogy

Emmanuel Macron köztársasági elnök vezetői stílusa túlságosan arrogáns és egyetlen célt tart szem előtt, ezzel pedig szítja a megosztottságot.

„A bevándorlás kicsúszott a kezünkből” – fogalmazott a   politikus. „Már nincs garancia a biztonságunkra. Büntetlenség és bizonytalanság érzése uralkodik szerte az országban” – tette hozzá.  Barnier szerint bevándorlási moratóriumot kellene elrendelni, amíg rögzítik az európai és franciaországi - jelenleg bizonytalan – migrációs szabályokat.

A politikus katonákat szeretne járőröztetni egyes településeken, ahol a rendőrség kezéből kicsúszott az ellenőrzés, és népszavazást szorgalmaz a kötelező katonai szolgálat újbóli bevezetésére. 

Macron kormánya tagad

A mérsékelt jobbközép politikus elutasította azt a feltételezést, hogy konzervatív szavazókat szeretne visszahódítani a radikális jobboldali Marine Le Pen és Eric Zemmour táborából. „Az ország problémáival foglalkozom” – mondta. Macron kormánya elutasította azt a vádat, hogy elveszítette az ellenőrzést a Franciaországban érkező külföldiek száma felett. Az INSEE hivatalos statisztikai hivatal szerint azonban jelentősen növekszik a bevándorlók száma, már a 2000-es évek elejétől.

Az INSEE szerint 2020-ban 272 ezer bevándorló érkezett Franciaország területére, míg 2016-ban, a szocialista Francois Hollande elnökségének utolsó évében 259 ezer, a konzervatív Nicolas Sarkozy elnöksége idején, 2010-ben pedig 211 ezer. 

(MTI)

Fotó: MTI/AP/Bruno Thevenin

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ránk is ez várna, ha 2022-től a balos MZP vezette / ??? / balos konglomerátum jutna hatalomra. De mi, a józan többség, ezt megakadályozzuk, megvédve a MAGYAR identitást és jövőt!

Budapesti utcakép az ellenzék 22-es győzelme esetén...mondjuk a Szent István parkból, a Pozsonyi útról.....

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés