Berlin szigorít: Nem engedné vásárolni az oltatlanokat

2021. november 23. 8:54
Az új szabályozás azt jelentené, hogy a német főváros üzleteiben, áruházaiban és bevásárlóközpontjaiban csak azok vásárolhatnának, akiket már beoltottak vagy már felépültek a koronavírusból.

Az új német szabályozást a B. Z. Berlin írta meg. Információik szerint a berlini szenátus kedden dönthet arról, hogy bevezetik a „2G-szabályozást”, ami annyit tesz, hogy

a német főváros üzleteiben, áruházaiban és bevásárlóközpontjaiban csak azok vásárolhatnának, akiket már beoltottak vagy már felépültek a koronavírusból.

Egyenlőre még nem tudni, hogy mikor lépnek életbe a szabályozások, viszont az érdekes, hogy a Berlint körülölelő Brandenburg tartományban már szerdától hatályosak az új intézkedések. Érdekes, hogy a szenátus bizonyos iparágakban a 2G+-t is elő szeretné írni, ami további tesztelést jelentene.

A BVG (a berlini BKV) szerdától viszont a 3G-szabályozást vezeti be, ami annyit tesz, hogy csak az utazhat tömegközlekedési eszközön, aki vagy oltott, vagy felépült vagy negatív teszttel rendelkezik. 

Míg Berlin „csak” szigorítana, addig Szlovákia szigorít is

Új szabályokat vezettek be Szlovákiában is. Mint ahogy megírtuk, az új szabályok értelmében 

csakis azok mehetnek étterembe, bevásárlóközpontba, nem alapvető élelmiszereket árusító üzletbe, sportlétesítménybe és nyilvános eseményekre, akiket beoltottak, vagy fél éven belül átestek az új típusú koronavírus okozta Covid-19-betegségen.

Az intézkedések hétfőn lépnek életbe, és előreláthatólag három hétig maradnak hatályban, a szomszédos Ausztriában meghozott döntésekkel összhangban.

Nyitókép: Berlin, 2021. november 18.
A koronavírus-járvány elleni intézkedésekről szavaznak a képviselők a német parlament, a Bundestag épületében 2021. november 18-án.
MTI/AP/Markus Schreiber

 

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kína halálra röhögi magát.

Úgy gondolod, hogy a lovak közé kellett volna dobni a gyeplőt? Mondván, terjedjen a vírus, aki meghal, az meghal, nem számít, hogy az oltás javítaná az enyhébb lefolyás, vagy a halálozás esélyeit.

Szerinted melyik tábor nagyobb? Az amelyik vár valami védelmet a tudománytól, a kormányoktól, vagy az amelyik büszkén hirdeti, neki joga van meghalni, másokat megfertőzni?

Jellemző liberális álláspont. Csak az egyén mindenek felett, kollektív veszély esetén sem vállalják a közösséget, a kollektív védekezést. De ezt sem némán teszik, mondva, hogy az ő dolguk, hanem keltik a hangulatot az oltás ellen, nekik joguk van ahhoz is, hogy adott esetben másokat megfertőzzenek. De elfogadhatatlannak tartják az oltáspárti megnyilvánulásokat.

Még megtörténhet.

Borzasztó, amit írsz. De sajnos a táborok már megvannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés