Úgy tűnik, Karácsony Gergelynek takargatnivalója van – Láng Zsolt a Mandinernek

2021. november 23. 19:00
Írta: Nagy Gábor
Mióta Bajnai Gordonról is hangfelvételek kerültek elő, Karácsony Gergely csupán a Fideszre mutogat, nem pedig arról beszél, hogyan került Bajnai Gordon a városháza közelébe – fogalmazott a Mandinernek Láng Zsolt. A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint a szerdai közgyűlésen ki fog derülni, mit gondol a Városháza baloldali többsége Városháza-ügyben.

Amint azt a Mandiner megírta, kedden újabb hangfelvétellel jelentkezett Anonymus. Ezen Bajnai Gordon jutalékos rendszerről és cápákról beszél. Mit szól ehhez?

Karácsony Gergely most már nem kerülheti meg azokat a kérdéseket, amelyekre eddig nem volt hajlandó válaszolni. Legutóbb még azzal mentegette az egyre dagadó botrányt, nem hiszi el a felvételeken hallható állításokat. Most azonban barátja, a volt baloldali miniszterelnök maga beszélt erről befektetőknek, közben pedig még tanácsokat is adott nekik arról, hogyan tudják nyélbe ütni az üzletet. A szerdai közgyűlésen bízom benne, hogy felállítják a vizsgálóbizottságot, amelyet kezdeményeztem.

Karácsony Gergelynek is érdeke, hogy tisztázza a történteket!

Hogyan vélekedik a főpolgármester Városháza-ügyben tett korábbi nyilatkozatairól, illetve a múlt keddi tájékoztatóról, amely szerint lepereg róluk a botrány, lejáratásról van szó, s hogy a kormány háborúzik a Fővárossal?

Karácsony Gergely össze-vissza beszél és sumákol a botrány kirobbanása óta. A városháza eladását többször is tagadta, majd kiderült mégis készült egy terv róla; Barts Balázs (a fővárosi vagyonkezelő vezetője – a szerk.) pedig egy fegyelmivel megússza, pedig a szöges ellentétét tette, mint amivel állítólag megbízták. Mióta Bajnai Gordonról is hangfelvételek kerültek elő,

Karácsony csak a Fideszre mutogat,

nem pedig arról beszél, hogyan került Bajnai Gordon a városháza közelébe, milyen jutalékos rendszerről és cápákról tud. Egyértelmű, hogy már a lóláb is kilóg: ötletelnek a Városháza eladásáról, arról hogy a külföldi nagybefektetőkkel, pénzemberekkel, hogyan lehet üzletet csinálni.

Ön szerint ki az igazi úr a Városházán? Van tippje, ki állhat Barts Balázs felett? Létezik-e a Fővárosban árnyékkormány?

Látja, Ön is azokat a kérdéseket teszi fel, amelyeket jó lenne kivizsgálni. Ha Karácsony Gergelynek tiszta lenne a lelkiismerete és észszerűen járna el, akkor azonnali vizsgálatot indított volna a városházi ellenzék bevonásával. Engem például érdekelne Barts Balázs beszámolója, ő hogyan élte meg ezt az egészet; ki mondta neki, hogy ilyenekről tárgyalhat; vagy mondja el ő, hogy ellentétesen cselekedett a főnökei utasításával.

Ha Karácsonyék úgy gondolják, igazuk van, miért zárják ki a nyilvánosságot?

A budapestiek miért nem kaphatnak válaszokat ezekre a kérdésekre? Az a baj, hogy a főpolgármester egyre mélyebbre ássa magát ebben az ügyben. Egyre inkább úgy néz ki, hogy takargatnivalója van.

A holnapi, szerdai közgyűlésen napirendre kerül a Városháza-ügy vizsgálóbizottságról szóló előterjesztés. Lát esélyt érdemi vizsgálatra? Várhatóak Ön szerint személyi konzekvenciák?

Tovább nem húzhatta a kérdést Karácsony Gergely.

A szerdai közgyűlésen ki fog derülni, hogy a Városháza baloldali többsége mit gondol az ügyben.

Hogy például a DK-s vagy a momentumos polgármesterek szerint is a szőnyeg alá kell-e söpörni a botrányt. Mit gondolnak valójában túl a kampányszólamok szintjén a transzparenciáról és a közélet nyilvánosságáról. Ha nem hagyják felállítani a vizsgálóbizottságot vagy nem vesznek részt benne, az egy előrehozott ítélet az ügyben.

Karácsony Gergely tűzbe teszi a kezét helyetteseiért, embereiért: többek között Kiss Ambrusért, akinek a neve nem csupán a Városháza-ügy nyomán került elő, hanem egy celldömölki ingatlanvásárlási szándék kapcsán is. A helyettes tagad. Erről mi a véleménye?

Tagadták a busz- és a villamosmutyit, pedig ez utóbbinál a rendőrség is nyomoz. A celldömölki ingatlanmutyijuk pedig egyszerűen felháborító! Az elvesző budapesti idősotthon férőhelyeket a mintegy 200 kilométerrel arrébb található, Vas megyei Celldömölkön akarják pótolni. Vagyis a budapestieknek négy órát kellene autózniuk, ha idős szeretteiket meg akarják látogatni. Mindezt azért, hogy 1 milliárd forintot költsenek a celldömölki, régi szoci alpolgármester érdekeltségi köréhez tartozó ingatlanra. Közben lenne számos olyan fővárosi vagy közeli ingatlan is, amelyet ennyi pénzből át lehet alakítani idősotthonnak.

***

Nyitókép: Fidesz Budapest

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gelgely! Most már tudjuk, hogy a 2010 előttük irányítják a városházát helyetted. Azért mégis durva, hogy Bajnai tárgyal helyetted, akinek elvileg semmihez semmi köze nincs. Gelgely! Te az ellenzéki vezetők szemében is egy nagy nulla vagy.

Én is elhiszem ezt. Ezt a bárgyú vigyorút meg a sajátjai is hülyére veszik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés