Botka tanácsadója szerint Fekete-Győrt „csapdába ejtette” Hajnal diploma-ügye

2021. november 22. 13:06
Amikor Hajnal közgazdásznak nevezte magát, és Fekete-Győr ezt mentegette, „önkéntelenül felmentette a plágiumbotrányba keveredett volt államfőt, Schmitt Pált is” – fogalmaz Ruff Bálint.

Ruff Bálint jogász szombaton a Szabad Európának adott interjút. A beszélgetés során Botka László és Pikó András tanácsadója őszinte választ adott arra, szerinte miért tűnhet úgy, mintha Fekete-Győr András „eltűnt volna” a Momentum környékéről.

Nem csitul a botrány Hajnal Miklós végzettsége körül

Mint arról korábban írtunk, az előválasztás honlapjára feltöltött önéletrajza szerint Hajnal Miklósnak jelenleg semmilyen felsőfokú végzettsége nincsen, vagyis a Momentum elnökségi tagja egy érettségivel tölti be a BKK Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztját, havi bruttó félmillió forintos fizetésért. Ugyan később már Hajnal Miklós is sajnálatát fejezte ki az ügy kapcsán, valamint elnézést kért azért, hogy közgazdászként hivatkozott magára, a Momentum bukott miniszterelnökjelölt-jelöltje másként gondolkodik.

Fekete-Győr: Nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezze magát

Fekete-Győr Andrást, a Momentum volt pártelnökét az ATV Egyenes Beszéd műsorában kérdezték az ügyről. A korábbi pártvezér Hajnal Miklós végzettsége kapcsán úgy nyilatkozott:

engem nem feltétlenül egy diploma tesz akár jogásszá, vagy akár villamosmérnökké”.

Arra a kérdésre, hogy Hajnal dolgozott-e közgazdászként diploma nélkül, Fekete-Győr azt válaszolta, hogy tudomása szerint Hajnal dolgozott a Google-nél illetve, hogy volt saját vállalkozása is.

Érdekesség, hogy fentebb említett, aláírt nyilvános önéletrajza alapján Hajnal Miklós csupán négy hónapot töltött a Google brüsszeli kirendeltségénél, „szakmai gyakorlaton”, saját vállalkozás pedig nem szerepel a hegyvidéken induló politikus önéletrajzban.

Fekete-Győr András „csapdába esett”

A Momentum elnökválasztása, valamint Fekete-Győr András nyilatkozata kapcsán a Szabad Európának adott interjújában Ruff elmondta, szerinte „jó megoldás, ha egy nagyobb csapás után a politikus kicsit hátrébb lép, és kivárja, amíg a felhők elmennek felőle”. Mint fogalmazott: „a megsebzett közszereplő hajlamos össze-vissza beszélni, ha hagyják”.

A tanácsadó szerint „ebbe a csapdába esett” Fekete-Győr András, amikor az Egyenes beszédben azt nyilatkozta: szerinte nem kell diploma ahhoz, hogy valaki közgazdásznak nevezhesse magát. Ruff szerint Fekete-Győr „ezzel önkéntelenül felmentette a plágiumbotrányba keveredett volt államfőt, Schmitt Pált is. Hozzátette:

Egy új generációs pártnak, mint a Momentum, egy ilyen kijelentés nem tesz jót.

Ezek azok a hibák, amiket nem követ el az ember, ha politikusi lelke rendben van.”

Ruff vonatkozó mondatait az alábbiakban tekintheti meg:

Fotó: Képernyőmentés/szabadeuropa.hu
Ruff Bálint jogász. Cikkünk írásakor kommunikációs tanácsadó Botka László szegedi és Pikó András józsefvárosi polgármester mellett.

 

Nyitókép: YouTube 

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ja, annyira eltűnt, hogy ő lesz a Momentum húzóneve és frakcióvezetője.

Úgy ám.
De még ilyenkor is megy a szar másra is kenegetése. Mi a f*szom köze van ennek az egésznek Schmitt Pálhoz? Csubakka-védelem, n+1. epizód.
De ha már így előkerült, van pár "apró" különbség köztük:
- Schmidtnek volt diplomája (pont közgazdász:)). Hajnalnak nincs, csak a szokásos momókás egy-kis ez-egy-kis-az, némi CEU, némi multi (gyakornok a guglinál, wow)
- Schmitt olimpiai bajnok volt, MOB-elnök, NOB-alelnök, diplomata, no meg köztársasági elnök is 1,5 évig, és hát egyik sem a "doktori"-ja miatt. De a legfontosabb: ő és a kedves felesége adták a tévétornás lányokat az országnak. Hajnal?
- Schmidt lemondott a botránya miatt. Hajnal?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés