Egyre erőszakosabbak a lezárásellenes tüntetések Európa-szerte

2021. november 21. 10:10
A hollandiai zavargások elérték Hágát is, tízezrek gyűltek össze Ausztriában is, hogy ellenálljanak a teljes lezárásoknak. Tüntetések kezdődtek Dániában, Horvátországban és Macedóniában is.

Erőszak tört ki Bécsben, amikor 10 000 tüntető vonult ki az utcára, miután bejelentették az új lezárásokat. Két embert lelőttek egy erőszakos zavargás során a bezárás elleni tiltakozások közepette Rotterdamban péntek este. A rendőrség megerősítette a randalírozók sérüléseit, de nem tisztázták, hogy milyen típusú lőszert használtak ellenük.

A tiltakozók Amszterdamban, Hágában és Bredában is összegyűltek, hogy az intézkedések ellen tüntessenek miután
Hollandiában szombaton részleges zárlat lépett életbe, ami komoly megmozdulásokat váltott ki a kormány ellen. Ausztria pénteken újra bevezette a teljes téli zárlatot, a szomszédos Németország pedig figyelmeztetett, hogy hamarosan követheti déli szomszédja példáját.

Eközben Svájcban, Horvátországban, Olaszországban, Észak-Írországban, Ausztriában és Észak-Macedóniában is hasonló tüntetések zajlottak szombaton, egy nappal azután, hogy a holland rendőrség összetűzésbe került a zavargókkal, hét ember megsérült a Rotterdamban kirobbant zavargásokban.

Tüntetések várhatóan más európai országokban is lesznek, miután újbóli korlátozások bevezetését latolgatja több kormány is.  Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) „nagyon aggódik” a Covid-19 Európán belüli terjedése miatt, miután a kontinens a fertőzések újabb hullámával küzd. Dr. Hans Kluge regionális igazgató a BBC-nek elmondta, hogy márciusig további mintegy 500 000 halálesetet is regisztrálhatnak, hacsak nem tesznek sürgős intézkedéseket.  

Fotó: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Összesen 69 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tüntetőket lelőni maga a jogállamiság!
Belga rendőrök megöltek egy szlovák férfit, karlendilítés is volt, ez is jogállam.
Esik szét az unió.
Lehet, hogy szándékosan csinálják, hogy a romokon létrehozzák az európai Egyesült államokat.

Gondolod, hogy ők ezzel tisztában vannak? én nem hiszem...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés